Analyse: Her er kommunerne, hvor flest får førtidspension

Selvom befolkningssammensætningen i Norddjurs og Thisted er sammenlignelig, fik fem gange så mange borgere i Norddjurs tilkendt førtidspension i 2016. I Thisted fik 0,12 pct. af borgerne tilkendt førtidspension, mens det gjaldt for 0,61 pct. i Norddjurs. Til sammenligning kom 0,24 pct. af hele Danmarks på førtidspension det samme år.

Og generelt er der store udsving mellem landets kommuner, viser en analyse af Agenda. I de fleste kommuner er der siden reformen af førtidspension i 2013 blevet tildelt førtidspension færre gange, men i 10 kommuner er tallet vokset. Der er tale om Norddjurs, Kerteminde, Halsnæs, Haderslev, Glostrup, Frederiksund, Middelfart og Høje-Taastrup.

Se tallene for alle kommunerne her: http://www.agenda.dk/2017/08/store-kommunale-forskelle-paa-tilkendelser-af-foertidspension/