Massiv opbakning til Lolland i Folketinget

Lollands borgmester Holger Schou Rasmussen (S) fik i går massiv opbakning til sin kommune.

Dansk Folkeparti opfordrer regeringen til at sikre statslige arbejdspladser til Lolland Kommune for at modvirke en skæv befolkningssammensætning med mange borgere på overførselsindkomster.

Der var massiv opbakning til Lollands borgmester Holger Schou Rasmussen (S), da Udvalget for Landdistrikter og Øer i går holdt åbent samråd om eksport af sociale klienter. Her skulle økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) svare på en række spørgsmål i anledning af syv konkrete eksempler, som Lolland Kommune mener er udtryk for bevidst social eksport.

Udvalgsmedlemmerne fra både oppositionen og Dansk Folkeparti stod i kø for at demonstrere støtte til Lolland og for at rose kommunens indsats for at få flere i beskæftigelse.

Landdistriktsordfører Mette Dencker fra Dansk Folkeparti bad desuden ministeren sikre, at Lolland får flere statslige arbejdspladser ved den næste bølge af udflytninger, mens kommunalordfører Kirsten Normann Andersen fra SF påpegede, at Lolland har været særligt gode til at få dagpengemodtagere i job.

Socialdemokratiets kommunalordfører Magnus Heunicke fulgte trop ved at fremhæve, at antallet af kontanthjælpsmodtagere ikke stiger på Lolland, selv om kommunen modtager en stor nettotilflytning af borgere på offentlig forsørgelse. Det tilskrev Heunicke, at kommunen er god til at få ledige i arbejde.

Ministeren ville ikke love noget i relation til udflytningen af statslige arbejdspladser, men noterede sig opfordringen til hjælpe Lolland til øget vækst og en bedre befolkningssammensætning.

aum