Virksomheder mangler arbejdskraft, men kun 1,3 procent henvender sig til jobcentret

Virksomheder bruger ikke det lokale jobcenter til at rekruttere

Erhvervslivet klager over manglende arbejdskraft, men kun 1,3 procent af virksomhederne prøver at rekruttere gennem jobcenter, a-kasse eller fagforeninger. “Hyklerisk”, mener 3F. 

Det økonomiske opsving er i fare, hvis ikke regeringen gør det nemmere for virksomheder at rekruttere udenlandsk arbejdskraft, lød budskabet fra Dansk Industri og Dansk Erhverv i går.

Men tal fra Beskæftigelsesministeriet viser, at kun 1,3 procent af de virksomheder, som i ministeriets seneste rekrutteringsanalyse, angav, at de mangler arbejdskraft, har henvendt sig på det lokale jobcenter eller i en relevant a-kasse eller fagforening. Derfor klinger erhvervslivets klager hult, lyder det fra 3F.

“Arbejdsgiverne kører en kampagne for tiden, hvor de fremstiller det, som om samfundet nærmest kun kan hænge sammen, hvis vi begynder at importere arbejdskraft. Enten er det uvidenhed, eller også er det et ønske om billig arbejdskraft, og jeg tror ikke, at arbejdsgiverne er uvidende,” siger Per Christensen til Finans.

Hos Dansk Arbejdsgiverforening er man til gengæld ikke imponerede over 3F’s konklusioner, og underdirektør Eriks Simonsen påpeger, at virksomhederne benytter andre kanaler som Linkedin og personlige referencer til at rekruttere, fordi de har bedre erfaringer med det.

“Det svarer til at sige, at virksomhederne ikke kan finde ud af at drive virksomhed. Ingen har større interesse i at få rekrutteret end virksomhederne, men du går heller ikke i Netto for at få repareret din bil. Du går derhen, hvor du ved, at de kan hjælpe,” siger Erik Simonsen til Finans.

AK