Jyske Venstre-borgmestre frygter nyt forslag fra regeringen

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2018)

Et ekspertudvalg under regeringen er kommet med anbefalinger til at fremme erhvervslivet. Jyske V-borgmestre mener, at anbefalingerne strider mod målet om et Danmark i bedre balance.

Et kommunalt oprør ulmer blandt Venstre-borgmestre i Jylland.

Stik imod statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) storstilede planer om et “Danmark i bedre balance”, med udsigter til vækst og arbejdspladser i kommuner, frygter en stribe borgmestre nu, at et forslag, der vil centralisere erhvervsfremme-opgaver, er på vej fra regeringen.

Et udvalg nedsat af regeringen er nemlig kommet med sine anbefalinger til et system, som skal fremme erhvervslivet i Danmark.

En central anbefaling går på, at der skal nedsættes fem regionale centre. De skal varetage erhvervsfremmende opgaver, som f.eks. iværksætterfora og vækststrategier for virksomhederne, der i dag ligger hos den enkelte kommune.

“Det her strider fuldstændig med målet om et Danmark i balance,” lyder det bl.a. fra Venstres borgmester i Kolding Jørn Pedersen til Berlingske.

Han frygter konsekvenserne for lokale virksomheder og får opbakning fra en stribe V-borgmestre i Jylland.

Anbefalingerne er endnu ikke vedtaget. Men erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) skriver i en mail til Berlingske, at regeringen er positiv over retningen i anbefalingerne fra udvalget og tilføjer, at specialiserede faglige kompetencer om bl.a. virksomhedsudvikling bør håndteres af de nye centre.