Se tallene: Sådan påvirker sammenbruddet de enkelte kommuner i 2019

Dagens sammenbrud i forhandlingerne om kommunal udligning får store konsekvenser for økonomien i mange danske kommuner. Alene nye data for udlændinges uddannelse vil flytte omkring 700 millioner kroner primært fra hovedstaden til provinsen. Se tallene for alle kommuner her.

Af Arne Ullum, arne@ullum.eu

Dagens sammenbrud i forhandlingerne om kommunal udligning får store konsekvenser for mange kommuner, især fordi nye data for udlændinges uddannelse automatisk kommer ind i beregningsgrundlaget for udligningen i 2019.

Der ud over nyder en række udkantskommuner godt af, at de hidtidige og stærkt kritiserede regler for støtte til kommuner faldende folketal kører vider. Årsagen er, at støtten pr. mistet borger stiger meget kraftigt, og det giver enkelte kommuner op imod 50 millioner kroner ekstra om året.

Se tallene for alle kommuner her.