Nationalmuseets direktør fjerner vicedirektøren efter flere år med rod i regnskaberne

Del artiklen:
Nationalmuseets direktør, Rane Willerslev, har fjernet sin vicedirektør fra posten efter budgetrod.
Nationalmuseets direktør, Rane Willersev, har efter tre år med underskud og rod i budgetterne fjernet sin vicedirektør. 

Det fremgår i en meddelelse til museets medarbejdere, som Politiken har fået aktindsigt i.

“Det er ikke en fyring, men det klart, at det er resultatet af det meget væsentlige problem, at museet ikke har formået at gå i nul i tre år i træk,” siger Rane Willerslev.

Han tilføjer at vicedirektøren Jes Gjørup, ikke længere har de rette kompentencer til at udføre jobbet. Den tidligere vicedirektørs job bestod i, at have det overordnede ansvar for drift og administration.

I 2017 fremgår det i museets årsrapport, at museet havde et underskud på 4,4 millioner. Det skete blandt andet på baggrund af regnefejl, hvor museets renæssancefestival og julemarked på Kronborg optrådte to gange i budgettet. Det er ifølge direktøren helt uacceptable fejl.

Jes Gøstrup ønsker ikke at kommentere sagen yderligere, men ifølge Politikens oplysninger er han blevet tilbudt en stilling som ny administrationschef for Det Kongelige Danske Kunstakademis billedkunstskoler i København, da den nuværende chefs kontrakt udløber om kort tid.

ban