Kampagne skal få ufaglærte voksne til at blive faglærte

For få ledige benytter i dag muligheden for at tage en erhvervsuddannelse, mens de er på dagpenge. En ny kampagne, som Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering lancerer onsdag, skal udbrede kendskabet til uddannelsesløft – fra ufaglært til faglært.

En ny kampagne skal få ufaglærte arbejdsløse til at uddanne sig som faglærte. Det har de kunnet siden 2015, men der er alt for få, der benytter sig af muligheden, mener beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen.

“Det går godt i dansk økonomi. Beskæftigelsen aldrig har været højere og er først og fremmest drevet af en stor jobfremgang i den private sektor. Flere virksomheder melder, at de har sværere ved at rekruttere den nødvendige arbejdskraft. Derfor er regeringen meget optaget af, at vi får løftet uddannelsesindsatsen for ledige med færrest kompetencer, så de oparbejder de kvalifikationer, som virksomhederne efterspørger”, siger Troels Lund Poulsen i en pressemeddelelse.

Arbejdsløse ufaglærte over 30 år kan få 80 procent af deres nuværende dagpengesats, hvis de uddanner sig som faglærte. Det sættes op til 100 procent, hvis uddannelsen er målrettet et job, hvor der er mangel på arbejdskraft. Der er i 2018 afsat 100,4 mio. kr. til uddannelsesløft for ufaglærte og andre med en forældet uddannelse.

Troels Lund Poulsen siger, at jobcentrene spiller en central rolle for at få flere arbejdsløse til at blive faglærte.

“Erhvervsskolerne starter nye hold op efter sommerferien, så det er nu, der skal handles og vælges retning,” siger beskæftigelsesministeren.

Læs mere om kampagnen på uddannelsesloeft.nu