Udvalg kræver åben høring om modregning af kommuners P-indtægter

Del artiklen:
Magnus Heunicke (S) har været en af hovedkræfterne bag et krav om en åben høring vedr. hasteforslag om modregning af kommunernes P-indtægter.(Foto: Asger Ladefoged/Scanpix 2016)

Folketingsudvalg kræver åben høring om et lovforslag, der øger modregning af kommuners P-indtægter. Det sker som en reaktion på, at regeringen forsøgte at haste lovforslaget igennem med en høringsfrist på tre dage mod de anbefalede fire uger.

Af Arne Ullum

Folketingsudvalg kræver åben høring om et lovforslag, der øger modregning af kommuners P-indtægter. Det sker som en reaktion på, at regeringen forsøgte at haste lovforslaget igennem med en høringsfrist på tre dage mod de anbefalede fire uger.

Folketingets Social-, Indenrigs- og Børneudvalg tager nu konsekvensen af, at regeringen forsøgte at haste et lovforslag om modregning af kommunernes P-indtægter igennem med en høringsfrist på bare tre dage mod de anbefalede fire uger.

Udvalget har derfor indkaldt til åben høring på torsdag i Landstingssalen på Christiansborg. Her vil udvalget forsøge at komme til bunds i loven, der reelt er en konfiskation af cirka 365 millioner fra 29 kommuner.

Ifølge Folketingets kalender vil programmet til høringen først blive omdelt senere, men en af initiativtagerne til høringen, Socialdemokratiets kommunalordfører Magnus Heunicke, siger, at formålet er at få svar på en lang række spørgsmål, som er uafklarede på grund af den meget korte høringsfrist.

Høringen finder sted i Landstingssalen på Christiansborg torsdag den 24.5. fra klokken 12.15. Se nærmere på Folketingets kalender på ft.dk

aum