Så er tab og gevinst på datafejl gjort op for 2017 og 2018

Del artiklen:
Økonomi- og Indenrigsministeriet har nu foretaget en officiel beregning af, hvor meget landets kommuner enten har tjent eller mistet i 2017 og 2018 på grund af de manglende data for udlændinges medbragte uddannelse. Arkiv foto.
Økonomi- og Indenrigsministeriet har nu gjort tab og gevinst op i 2017 og 2018 for de kommuner, som har fået forkert udligning på grund af fejl i data om udlændinges uddannelse. Se tallene for alle kommuner her.

Af Arne Ullum, [email protected]

Økonomi- og Indenrigsministeriet har nu foretaget en officiel beregning af, hvor meget landets kommuner enten har tjent eller mistet i 2017 og 2018 på grund af de manglende data for udlændinges medbragte uddannelse.

Tallene vil givetvis blive flittigt citeret – ikke mindst i de kommuner, hvor borgerne enten har betalt 0,4 procent for meget i skat eller fået en tilsvarende dårligere service for deres skattebetaling.

Der er dog intet der tyder på, at kommunerne får de samlede 2,122 milliarder kroner retur. Ifølge loven er tildelingen af kommunal udligning endelig og kan ikke ankes eller indklages for domstolene.

Der er dog en række kommuner, som arbejder for en retssat. Men flere af borgmestrene bag erkender, at de primært går med i retssagen, for at få alle informationer frem. Det har de en interesse i, fordi de dermed kan sikre, at en kommende reform af udligningen tager udgangspunkt i tallene efter revisionen af udlændinges uddannelse, og dermed har en lang række kommuner fået forbedret deres udgangspunkt med godt een milliard kroner sammenlignet med den rapport, som kom fra Finanseringsudvalget i februar.