Stor forskel i hvilke kommuner der får de vestlige indvandrere og efterkommere

Andelen af vestlige og ikke-vestlige indvandrere og efterkommere har udviklet sig meget forskelligt i landets kommuner siden 2015. Se hvilke kommuner, som tiltrækker flest af de økonomiske attraktive borgere fra de øvrige vestlige lande.

Af Arne Ullum, [email protected]

Der er meget store forskelle på sammensætning af væksten i indvandrere og efterkommere i de enkelte kommuner. Mens det i Aalborg blot er 8,8 procent af væksten i borgere med udenlandsk herkomst siden 2015, som kommer fra et vestligt land, så er det 88,2 procent i København. Det viser nye folketal fra Danmarks Statistik.

Sammensætningen af indvandrerne har ifølge en analyse fra Finansministeriet afgørende betydning for de offentlige finanser. For mens de vestlige indvandrere og efterkommere generelt bidrager positivt, så udløser ikke-vestlige indvandrere i gennemsnit et træk på de offentlige kasser.

Mens billedet generelt varierer meget fra kommune til kommune ud over landet, så er der en klar deling i hovedstaden, hvor København og Frederiksberg får flere vestlige indvandrere og efterkommere og meget få ikke-vestlige, mens billedet er det modsatte i hovedparten af de øvrige hovedstadskommuner.

Blandt de store byer er Aalborg den eneste, hvor de vestlige borgere ikke udgør et klart overtal i væksten af borgere med anden herkomst.