Magiske lydvandringer og 40 andre projekter får støtte fra de nye regionale kunstfonde

På Bornholm får Sansâga støtte til at fortælle lokale historier. Foto: Kristoffer Linus.

I den allerførste ansøgningsrunde til de to regionale kunstfonde, som dækker Danmark udenfor hovedstaden, ansøgte 134 forskellige projekter puljemidler til kulturelt iværksætteri, og heraf fik 41 projekter bevilliget penge.

Lene Vind, lene@nb-okonomi.dk

En vandretur på Bornholm bliver i fremtiden en magisk oplevelse, hvor naturens skønhed spiller sammen med digitale historier, der er brygget på historiske og arkæologiske ingredienser tilsat lidt myte-stof og et knips magi. Produktionsfællesskabet Sansâga har fået 100.000 kroner til de lokale fortællinger fra den regionale fond ’Øernes Kunstfond’ ved fondens første uddeling’ i sidste uge.

Fonden støtter i alt 17 projekter, der skal sætte gang i kulturelt iværksætteri på de danske øer.

”Ansøgningsfeltet har været utrolig bredt, men fælles for dem alle er, at der har været et ønske om at styrke arbejdet mellem lokale iværksættere og det private erhvervsliv. Det tegner godt for fremtiden, og vi ser allerede nu frem til den næste ansøgningsrunde, hvor vi håber på endnu flere ansøgninger fra alle, der har mod på og lyst til at styrke kunst- og kulturlivet,” siger Mette Blum Marcher, formand for Øernes Kunstfond.

Blandt modtagerne af puljemidler er et kraftcenter for samtidskunst i Roskilde, Odense Sommeropera med musikundervisning for børn, en lydpark på Rønnebæksholm i Næstved Kommune og et litteraturhus i Svendborg. Listen med de støttede projekter findes her.

Samlet set blev der søgt om tilskud for i alt 12.5 millioner kroner, og der blev i første ansøgningsrunde uddelt 2.3 millioner kroner fra Øernes Kunstfond.

Også den Jyske Kunstfond har uddelt sin første runde puljemidler. Fonden fik 85 ansøgninger og har valgt at støtte i alt 24 projekter.

Blandt modtagerne er Læsø Kunstmuseum og Læse Kulturfestival 2019, et fransk musiktema på Tønder Festival og måltidets biennale 19. Se alle modtagere i Jylland her. Samlet set blev der søgt om tilskud for i 18.8 millioner kroner, og der blev uddelt i alt 2.3 millioner kroner.

NB-Økonomi har tidligere skrevet om de regionale kunstfonde.

https://nb-okonomi.eu/2018/10/23/stoette-til-kult…nfor-hovedstaden/