13 af 17 kommuner med største sygefravær ligger i hovedstaden

Albertslund Kommune er den kommune i Danmark, hvor medarbejderne har flest sygedage målt i forhold til det forventede ud fra kommunens rammevilkår.

Ikke mindre end 13 af de 17 kommuner med et sygefravær på mere end 10 procent over det forventede ligger i hovedstadsområdet. Se listen over de 17 kommuner her samt listen over alle hovedstadskommuner.

Af Arne Ullum, [email protected]

Rejseudgiften bliver overskuelig, hvis den nye taskforce til reduktion af sygefraværet i det offentlige skal ud og besøge de kommuner, som har et særligt højt sygefravær. En billet til S-toget og lokalbus rækker til et besøg hos 13 af de 17 kommuner, som har et sygefravær, der er mere end 10 procent højere end forventet.

De nye benchmark fra Økonomi og Indenrigsministeriets Benchmarkenhed viser, at hovedstadskommunerne klarer sig markant dårligere end resten af landets kommuner. Men tallene viser samtidig, at også at en del hovedstadskommuner som Dragør, Stevns, Gribskov og Fredensborg ligger fem procent eller mere under det forventede niveau for sygefraværet. (se oversigt over alle hovedstadskommuner nederst i artiklen.)