FAKTA: Regeringens ledelses- og kompetenceudspil

Regeringens ledelsesudspil kan findes på Finansministeriets hjemmeside: En offentlig sektor rustet til fremtiden.
Regeringens udspil “En offentlig sektor rustet til fremtiden” består af 22 initiativer og 27 anbefalinger.  Udspillet skal ifølge regeringen blandt andet nedbringe sygefraværet i det offentlige. Her er nogle af initiativerne:

* 145 millioner kroner til indsatser mod sygefravær.

Fælles offentlig indsats mod sygefravær. Herunder 100 millioner kroner til en særlig indsats på arbejdspladser med et højt sygefravær eller et særligt belastet arbejdsmiljø samt et nyt rejsehold, der skal tage rundt i hele landet og rådgive arbejdspladser, hvor sygefraværet fylder for meget.

* Offentlige lederuddannelser skal have et eftersyn.

Eftersyn af de godkendte offentlige lederuddannelser, som skal danne grundlag for ændringer af og eventuel udvikling af nye offentlige lederuddannelser.

* Direktionsforløb på tværs af den offentlige sektor.

På tværs af staten, kommuner og regioner skal der etableres direktionsforløb og udvikles rotationsforløb for ledere og medarbejdere. Det skal give øget indsigt om blandt andet de forskellige vilkår og udfordringer, der er i den offentlige sektor.

* Nyt evalueringsværktøj til offentlig ledelse.

Der skal udvikles et nyt værktøj til brug for lederevalueringer. Det skal tilbydes til den enkelte leder for blandt andet at give dem et blik på egen ledelse.

* Landsdækkende brugertilfredshedsundersøgelser.

Nationale brugertilfredshedsundersøgelser på institutionsniveau skal udbredes systematisk på de store velfærdsområder. Herunder på skoler og dagtilbud. Det skal blandt andet give ledere mulighed for i højere grad at træffe beslutninger på baggrund af information om borgernes tilfredshed.

* Medarbejdermotivationen i det offentlige skal undersøges.

Der skal gennemføres en motivationsundersøgelse blandt ledere og medarbejdere i hele den offentlige sektor. Undersøgelsen skal blandt andet give input til, hvordan offentlige arbejdspladser kan arbejde med at styrke trivslen og motivationen blandt de ansatte.

Kilde: Finansministeriet.

/ritzau/