Private borgere, erhvervsvirksomheder og fonde bag nyt vandkulturhus i Thyborøn

Illustration af Nøhr & Sigsgaard af det nye vandkulturhus i Thyborøn.

Lemvig Kommune skal kun hive seks millioner kroner op af kommunekassen for at få nyt stort vandkulturhus. Resten af pengene kommer fra private borgere, lokale virksomheder og fonde.

Lene Vind, [email protected]

Politikerne i Lemvig Kommune har løbende kunne glæde sig over, hvordan donationer til det nye vandkulturhus ’Vandværket’ i Thyborøn  er blevet registreret på hjemmesiden www.vandværket.dk hvor interesserede har kunnet følge beløbet vokse frem mod 37,2 mio. kroner. Og med hjælp fra to fonde, kan transformationen af den tidligere idrætshal nu gå i gang.

”Vi er rigtig glade for at være i mål med finansieringen – og projektet generelt. Vi glæder os meget til, at vi nu skal i gang med byggeriet. Det vil give nogle daglige udfordringer med en byggeplads – men det er en positiv opgave, vi vil løse i samarbejde med vores brugere,” siger centerchef Jesper Vinther Fruergaard.

Stor økonomisk støtte fra fonde

Fondsstøtten kommer blandt andre fra Lokale og Anlægsfonden, som i alt har støtter projektet med 12.500.000 kroner, udover den støtte de gav til arkitektkonkurrencen.

”Vi er spændte på, at byggeriet af vandkulturhuset går i gang. At transformere en overkapacitet af kvadratmeter i den eksisterende idrætshal til et moderne vandkulturhus viser en ny og innovativ tilgang til, hvordan man kan løse en lokal udfordring, samtidig med at man tænker nyt og bæredygtigt,” siger Anna Hassel, arkitekt i Lokale og Anlægsfonden.

Foreningen Realdania har bidraget med 14.000.000 kroner til projektet.

”Thyborøn Fritidscenter skal gå fra typisk idrætshal til nyt vandkulturhus og skal både være mødested for lokale borgere og en turistattraktion. Den eksisterende hal bygges om, så den nu kan rumme en svømmehal med sauna og andre vandkulturfaciliteter, og vi håber, projektet kan inspirere lignende initiativer i resten af landet, hvor man gerne vil konvertere eksisterende idrætsanlæg til at kunne rumme nye funktioner”, siger programchef Per Schulze fra Realdania.

Lemvig Kommune støtter det nye vandkulturhus med yderligere 6.000.000 kr. og 2.000.000 kr. i kommunekredit. Resten af midlerne er indsamlet hos private og erhvervsdrivende i Lemvig Kommune.

I forbindelse med byggeriet af det nye vandkulturhus får Thyborøn Fritidscenter samtidig ny identitet med nyt navn og logo.