Beboerne i almene boliger tjener markant mere i hovedstaden – men forskellen indsnævres

Beboerne i de almennyttige boliger i Herlev tjener mere end 60.000 kroner mere om året end beboerne i Odense. Men provinsens lejere haler ind på hovedstaden. Se de markante forskelle mellem kommunerne her.

Af Arne Ullum, [email protected]

Der er markant forskel mellem kommuner på, hvor meget beboerne i de almene boliger tjener.

Spændet går fra kommuner som Faaborg-Midtfyn, Svendborg og Odense, hvor beboerne i de almene boliger igennemsnit kun tjener 200.000 kroner om året til kommuner som Lyngby-Tårbæk, Hørsholm og Herlev, hvor beboerne tjener over 260.000 kroner om året. Det viser tal fra statistikken “Beboere i den almennyttige boligsektor.”

Men samtidig viser en analyse af udviklingen fra 2012, at hovedstadskommunerne generelt har haft den mindste stigning i indkomsten blandt beboerne i den almennyttige sektor.

Tallene er interessante netop nu, fordi beboersammensætningen i de almene boliger er kommet i fokus, efter blandt andet Greve Kommune bevidst fjerner den kommunale anvisningsret for øge andelen af familier med arbejdsindkomst og reducere antallet af familier på offentlige ydelser.