Minister: Over en million arbejder i brancher med risiko for nedslidning

(ARKIV) Ansatte i daginstitutioner er blandt de mange, der arbejder i brancher med risiko for nedsligning, ifølge Beskæftigelsesministeriet.. (Foto: Johan Gadegaard/Scanpix 2015)

Over en million mennesker arbejder i brancher, der ifølge beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) er “nedslidningstruede”. Det skriver han i et svar til Folketingets beskæftigelsesudvalg. Se brancherne her. 

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

Over en million mennesker er ansat i brancher, hvor der er risiko for nedslidning. De arbejder i brancher, hvor risikoen for nedslidning er så stor, at virksomhederne kan søge om omskoling til deres medarbejdere i den såkaldte sporskifteordning. Tabellerne nedenfor er fra et svar fra ministeren til arbejdsmarkedsordfører Leif Lahn Jensen (S).

Ministeren skriver derudover, at Arbejdstilsynet ikke længere fører særligt tilsyn i nedslidningstruede brancher, men at der siden 2016 har der været et udvidet risikobaseret tilsyn med enkelte brancher. Det er disse fem brancher.