Nyt benchmark: Se om din kommune har flere eller færre end forventet på offentlig forsørgelse

Del artiklen:
Flere kommuner har skiftet plads i Beskæftigelsesministeriets rangordning af beskæftigelsesindsatsen.

Vallensbæk, Nyborg, Frederiksberg og Gladsaxe ligger i toppen af Beskæftigelsesministeriets benchmark for udvalgte overførselsydelser, mens Langeland, Stevns og Samsø ligger i bunden. Ministeren har efter kritik tilføjet ressourceforløb og ledighedsydelse i datagrundlaget. Se tallene for alle kommuner her.

Af Arne Ullum

Vallensbæk, Nyborg, Frederiksberg og Gladsaxe ligger i toppen af Beskæftigelsesministeriets benchmark for udvalgte overførselsydelser, mens Langeland, Stevns og Samsø ligger i bunden. Se tallene for alle kommuner her.

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

Beskæftigelsesministeriet har i dag offentliggjort den anden rangordning af kommunernes evne til at få ledige væk fra offentlige ydelser. Rangordningen viser det faktiske antal borgere på ydelserne i forhold til kommunernes rammevilkår.

Vallensbæk Kommune havde i den målte periode færrest på ydelserne i forhold til det forventede, opgjort i procent, og er derfor nummer et på listen. Omvendt havde Samsø flest på ydelserne i forhold til det forventede og er derfor nummer 98 på listen.

Efter kritik fra en lang række kommuner har Beskæftigelsesministeriet taget ledige på ressourceforløb og ledighedsydelse med i beregningen denne gang. De var ikke med i den første opgørelse. Der er dog stadig kritik af benchmarket, som kan læses her.

NB-Beskæftigelse har en større dækning af det nye benchmark og den fortsatte kritik af opgørelsen.

Her er hele listen:

Her er kommunernes placering i ny rangliste fra Beskæftigelsesministeriet

Minister ændrer benchmark, men får stadig kritik fra beskæftigelseschef