Kulturen under kniven i Odense Kommune

Del artiklen:
Sparekataloget, som skal hjælpe politikerne til at finde de ønskede millioner i budget2020, er på programmet tirsdag den 4. juni. Foto: Odense Kommune.

By- og Kulturforvaltningen i Odense Kommune offentliggjorde i sidste uge et sparekatalog, hvor kulturen skæres til med den store kniv. Offentliggørelsen har fået reaktionerne til at vælte frem i spalterne på www.fyens.dk.  

Af Lene Vind, [email protected]

“Slut med Friluftsbadet i Bolbro, H.C. Andersens julemarked, de gratis sommerkoncerter om torsdagen i Kongens Have, sankthansbålet på Engen og slut med tilskud til  eksempelvis Tip Toe Big Band, H.C. Andersen Festspillene og mere til” – således skrev Fyens.dk i sidste uge. Siden har nyhedsmediet fulgt historien om kommunens sparekatalog op i flere artikler, og reaktionerne fra kulturlivet og borgerne vælter ind i kommentarsporet.

Sparekataloget er et led i processen med at finde de millioner, som er en konsekvens af øgede udgifter på grund af den demografiske udvikling.

Politikerne i Odense skal finde 200 millioner kroner på budgettet i 2020, og ifølge Fyens.dk er der allerede nikket til, at byrådets partier vil finde 60 millioner kroner ved at fyre 100 medarbejdere i den kommunale administration.

I sparekataloget lægges op til, at der sammenlagt og på sigt spares omkring 79 millioner kroner årligt på kulturen. Flere kulturinstitutioner skrives således ud af ligningen, blandt andet Det Fynske Kunstakademi, som senest i september 2017 stod foran truslen om lukning.

”Der kan spares 1,646 millioner kroner årligt på den konto, og det giver samtidig mulighed for, at kommunen kan sælge museumsbygningen i Jernbanegade, som kunstakademiet midlertidigt holder til i”, skriver Fyens.dk

Læs mere om sparekataloget på Fyens.dk

Læs nogle af borgernes kommentarer