KL inviterer til åbent udvalgsmøde på Mors

Del artiklen:
KL sætter fokus på kunst og kultur i folkeskolen på årets Kulturmøde.

Alle er velkommen til at debattere med KL’s Kultur-, Erhverv- og Planudvalg, om hvordan kunst og kultur bliver en naturlig del af skolehverdagen, når der afholdes Kulturmøde på Mors den 23. august.

Af Lene Vind

Alle er velkommen til at debattere med KL’s Kultur-, Erhverv- og Planudvalg, om hvordan kunst og kultur bliver en naturlig del af skolehverdagen, når der afholdes Kulturmøde på Mors den 23. august.

Lene Vind, [email protected]

Hvad skal der til for, at kunst og kultur bliver en naturlig del af skolehverdagen? Hvordan kan kunst og kultur i skolen øge kreativitet, trivsel og selvtillid hos børn og unge? Hvordan skaber vi gode relationer og samarbejder mellem kulturaktører, skoler og forvaltninger – og hvad kan kommunerne gøre i den forbindelse?

Disse spørgsmål stiller KL’s Kultur-, Erhverv- og Planudvalg på Folkescenen den 23. august kl. 14-15 på årets Kulturmøde. Som noget nyt inviterer udvalget til åbent udvalgsmøde, og denne gang er der kun ét, men ganske vigtigt punkt på dagsordenen: Kunst og kultur i folkeskolen og kunst som en del af åben skole. Mødet kommer til at afspejle en typisk temadrøftelse til et udvalgsmøde med politikerne.

“Til vores politiske møder inviterer vi ofte personer og organisationer udefra til at styrke dialogen og de politiske løsninger. Derfor er det også oplagt at åbne vores udvalgsmøde for offentligheden på Kulturmødet, hvor vi har mulighed for at inddrage en bredere kreds af kulturaktører, organisationer og borgere, der har erfaringer med og synspunkter på kunst og kultur i folkeskolen”,siger udvalgsformand Leon Sebbelin.

Udvalget har inviteret Tatiana Chemi, lektor i pædagogisk og organisatorisk innovation på Aalborg Universitet, til at indlede mødet med et kort inspirationsoplæg om kulturens værdi for børn og unge og erfaringer fra sine forskningsprojekter omkring samarbejder og partnerskaber omkring kunst og kultur i folkeskolen. Derefter er der åbent for spørgsmål og kommentarer fra publikum til udvalget. Moderator Jørgen Pyndt vil styre debatten.

“Fra udvalgets side kan jeg kun sige, at vi glæder os til at lytte og blive klogere. Der er ingen snuptagsløsning på, hvordan kunst og kultur bliver en naturlig del af skolehverdagen, og hvordan vi skaber gode åben skole-samarbejder mellem folkeskole og kulturaktører. Det er noget, vi bliver nødt til at arbejde sammen om at realisere”, siger Leon Sebbelin.

Medlemmerne af KL’s Kultur-, Erhverv- og Planudvalg er:
– Leon Sebbelin (B), Rebild (formand)
– Jesper Kiel (Ø), Svendborg (næstformand)
– Helle Adelborg (A), Hvidovre
– H.C. Østerby (A), Holstebro
– Peter Rahbæk Juel (A), Odense
– Per Flor (A), Ringsted
– Jørn Pedersen (V), Kolding
– Ib Lauritsen (V), Ikast-Brande
– Hans Ejner Bertelsen (V), Morsø.