Regeringen og KL kæmper om fremtidig finansiering af sundhedsvæsen

Kommunerens topfolk ved, at prisen på kommunal støtte til regeringens sundhedsreform næppe bliver højere. Derforkæmpede KL's formandsskab i dag for håndfaste løfter om finansering i de kommende kommuneaftaler. 

Gentofte og Frederiksberg på vej til at få tilskud som udkantskommuner

Mindst tre hovedstadskommunerne er på vej til at få et stort millionbeløb i udligning fra et pulje for faldende folketal, som oprindeligt var tiltænkt udkantskommuner. Embedsmændene har i årevis advaret om, at netop det tilskud er meget ustabilt.

CPR-kontrol kan flytte tocifrede millionbeløb for de enkelte kommuner

Kontrollen med CPR-registeret har flyttet store millionbeløb i tilskud og udligning mellem kommunerne. Læs her, hvorfor nogen kommuner har kunnet vinde på mindre effektiv kontrol, mens andre har vundet stort på en bevidst kontrol.

FAKTA: Sådan kommer der flere hænder i sundhedsvæsnet

Regeringen har fredag præsenteret sit udspil til, hvordan man sikrer, at der nok personale i sundhedssektoren.

Regeringen ønsker yngre reservelæger over i almen praksis

Med 25 initiativer vil regeringen sikre mere sundhedspersonale og bedre arbejdsforhold for dem.

Baggrund: Ufaglærte vil strømme ud på arbejdsmarkedet

Ældre mellem 65 og 74 år arbejder mere end gennemsnittet i EU, og det slutter ikke her. Faglige Seniorer forudser, at mange flere ældre gerne vil blive på arbejdsmarkedet i de kommende år. 

Renoveringspris var en hæder til Herning Kommune

Da Herning Bibliotek vandt RENOVER Specialprisen 2015 for bedste renovering, kom bygningen med i det fine selskab af andre gedigne renoveringer, og hele biblioteksprojektet blev en game changer for Herning Kommune. Prisen skal uddeles igen og indtil 1. marts er det muligt at indstille kandidater til RENOVER prisen for 2019.

Nye kvalitetsstandarder sætter det kommunale selvstyre og udligningen under pres

Regeringen sætter det kommunale selvstyre under pres, når sundhedsreformen indfører centralt fastsatte kvalitetsstandarder, siger kommunal ekspert. Det kan også på sigt skabe et pres for større kommunal udligning.

Regeringen vil beholde kommunal medfinansiering

Regeringen vil beholde den kommunale medfinansiering på sundhedsområdet. Men samtidig vil regeringen sende penge til kommunernes sundhedsudgifter ad to andre kanaler. Det skal sikre, at sundhedssystemet flytter tættere på borgerne.

Baggrund: Kommuner får flere opgaver – men ikke mere magt med sundhedsreform

Hele magten fra regionerne på sundhedsområdet flyttes til staten, mens kommunerne i bedste fald bevarer uændret indflydelse. Se her, hvordan den nye reform vil ændre beslutningskompetencen på sundhedsområdet.

Populære Artikler