Alle partier lover at halvere antallet af puljer inden 2022

Alle Folketingets partier har indgået en aftale, der skal gøre op med det, som innovationsministeren har kaldt "puljetyranniet". Målet er, at antallet af puljer til kommuner og regioner skal være halveret i 2022.

Halvdelen af alle puljer er under 10 millioner kroner

25 af 71 puljer til kommuner og regioner er mindre end 10 millioner kroner, og dermed under den nye vejledende mindstegrænse. Se listen her.

Kommuner overskrider aftale om skat trods sidste øjebliks ændringer

Både Mariagerfjord og Kerteminde har reduceret deres planlagte skatteforhøjelser, og derfor ender den samlede skatteforhøjelse ifølge kilder med kendskab til tallene et stykke under de 84 millioner, som senest har været forventet.

Anlægsudgifter til kommunernes administrative organisationer halveret

Fra 2007 til 2017 er andelen af kommunernes anlægsudgifter til administrativ organisation faldet fra 10,7 pct. til 4,4 pct. I samme periode er andelen til transport og infrastruktur steget fra 13,0 pct. til 26,1 pct., viser tal fra Danmarks Statistik. Tallene dækker over store forskelle mellem kommunerne.

Stor forskel på marginalskatten i de danske kommuner

En LO-familie har 14.200 kroner mere til rådighed, hvis den bor i Rudersdal sammenlignet med i Rødovre. Det er en effekt af stigende forskelle i marginalskatten i de danske kommuner. Se tallene her.

Ny undersøgelse: Kommunernes investering i kunst i det offentlige rum

78 ud af landets 98 kommuner har deltaget i en spørgeskemaundersøgelse om prioritering af kunst i det offentlige rum gennemført af Seismonaut for Statens Kunstfond. Konklusioner og udvalgte cases er præsenteret i rapporten "Kunst i det offentlige rum. Kommunernes investeringer, praksis og motivation." 

Lyden og det gode liv i Struer

Struer Kommune satser på at profileringen som ’Lydens By’, der er sat i sving i samarbejde med B&O, vil skabe positiv værdi for området.

Analyse: Flere penge til fattige kommuner fra DF kræver udvidet serviceramme

Analyse: De ekstra penge fra Dansk Folkeparti får ingen effekt, hvis partiet ikke samtidig får hævet servicerammen. Kommunerne glæder sig over gaveregnen fra Christiansborg, men frygter at det på sigt kan skabe kaos i budgetprocessen.

Kommuner får lov til at udleje store ældreboliger til unge

En række kommuner kan takket være et initiativ fra Norddjurs i fremtiden leje også de store tomme ældreboliger ud til unge studerende. Det sparer kommunerne for penge, for hidtil har boligerne bare stået tomme.

Kommuner bliver belønnet for at bygge små almene boliger

Nye regler skal gøre det billigere for kommunerne at bygge mindre almene boliger. Men kommunerne får stadig store fordele af de store almene boliger, når den kommunale udligning bliver beregnet.

Populære Artikler