Socialdemokratiet varsler opgør med de svages finanslov efter valget

Satspuljesæsonen nærmer sig, men fremtiden for den knap 16 milliarder kroner tunge pulje er uklar, efter at Dansk Folkeparti i sidste uge erklærede sig klar til at opsige satspuljeforliget for at give pensionister flere penge mellem hænderne.

KL forbereder kommuner på ekstraordinære besparelser i budgetterne for 2019

KL beder helt ekstraordinært kommunerne om ikke at indgå bindende aftaler om budgettet for 2019 inden det er afklaret, om budgetlovens regler om den samlede serviceramme vil tvinge kommunerne til store ekstraordinære nedskæringer i budget 2019. 

Nye folketal: Tre kommuner står til at miste i alt 95 millioner i 2020

De nye befolkningstal fra Danmarks Statistik viser, at tre udkantskommuner står til at tabe tilsammen 95 millioner kroner. Der ud over er en enkelt vestegnskommune også i farezonen. 

KL i åben strid med regeringen om erhvervsfremme

KL retter et usædvanligt skarpt angreb mod regeringen for at løbe fra en aftale om erhvervsfremme. Se her de afsnit i aftalen, som KL slet ikke kommenterer.

Forstå på fem minutter: Derfor truer en markant overskridelse af servicerammen

Det er et samspil mellem budgetlov, kommuneaftaler og kommunal udligning, som skaber frygten for markante overskridelser af servicerammen og deraf afledte sparekrav. Læs en forklaring her.

Nye løntal øger frygten for overophedning i byggesektoren

Lønningerne i byggeindustrien tog et markant hop i andet kvartal, og nu er byggeriets konjunkturindikator lige på grænsen af at vise overophedning. De nye tal vil formentlig øge finansministerens fokus på, at kommunerne overholder deres anlægsrammer.

Nye tal viser en massiv fraflytning af sociale klienter fra storbyerne

Nye tal bekræfter, at en massiv fraflytning af sociale udsatte klienter fra storbyerne til særligt udkantkommunerne. Se listen med de hårdest ramte kommuner her.

61 kommuner søger staten om cirka to milliarder kroner for at undgå nedskæringer

Selvom kommunerne samlet får cirka 2,3 milliarder kroner ekstra fra staten i 2019 takket være kommuneaftale og overgangsordning, så har næsten to ud af tre kommuner søgt om ekstra penge til "særligt vanskeligt stillede kommuner". 

Her er de tre mest brugte begrundelser for at være “særligt vanskeligt stillet”

Ansøgningerne til puljerne for særligt vanskeligt stillede kommuner har ændret indhold efter kommunerne i 2019 har fået 2,3 miliarder ekstra fra staten. Her er årets top-tre liste over begrundelserne i ansøgningerne.

SF kalder minister i samråd om tvungen bortforpagtning af foreningscafeer

SF kalder økonomi- og indenrigsministeren i samråd efter NB-Økonomi har offentliggjort et forslag fra regeringen, der vil tvinge frivillige foreninger til bortforpagte deres cafedrift i eksempelvis idrætshaller og klubhuse. 

Populære Artikler