Sådan klarer kommunerne sig i de to benchmark om beskæftigelse

En del kommunerne får meget forskellig placering i et benchmark fra Rigsrevisionen og Beskæftigelsesministeriet. Se kort over alle kommuners placering i de to benchmark her.

Udskældt flyttehjælp til kontanthjælpsmodtagere laves om

Fremover skal kommuner ikke kunne give støtte til kontanthjælpsmodtagere, der flytter til en anden kommune. Lovændringen skal forhindre social eksport. Borgmester i Lolland Kommune Holger Schou Rasmussen er positiv. 

Minister fastholder skøn for unødvendige hospitalsindlægger på otte mia. kr.

Sundhedsministeren fastholder i et svar konklusionerne i en rapport, som siger at der hvert år sker indlæggelser på hospitalerne for otte milliarder kroner, som kunne være undgået med den rette pleje. Men ministeren sætter ikke tal på, hvor meget der kan spares.

Finansministeren: Uden reformer skulle det offentlige spare 75 mia. kroner

De omstridte reformer for at udvide arbejdsudbuddet har ifølge en ny analyse fra Finansministeriet givet danskerne mulighed for at få ekstra offentlig service for 75 milliarder kroner i 2025 eller en skatteprocent, som er ni procentpoint lavere end uden reformerne.

Rigsrevisionens analyse af jobcentre straffer investeringsprojekter

Rigsrevisionens analyse af kommunernes beskæftigelsesindsats straffer de kommuner, som har fulgt beskæftigelsesministerens opfordring til at investere langsigtet i at øge nedbringe ledigheden.

Statsrevisorer vil bruge omstridt benchmark til at spare 1,4 milliarder kroner i jobcentre

Jobcentre kan spare 1.4 milliarder, mener Statsrevisorerne. De tager udgangspunkt i præcis det benchmark, som flere kommuner har kritiseret. Se kommunekort og tabeller her.

Markant uenighed om topchefers ageren på sociale medier

Kan en topembedsmand "like" en åbenlys kritik af en politisk beslutning i det regions- eller byråd, hvor vedkommende er ansat? Regionsrådsformand Sophie Hæstrup mener ja, formanden for kommunaldirektørforeningen Henrik Kolind mener klart nej.

Ny DA-analyse advarer mod øget offenlig beskæftigelse

Den offentlige sektor skærper ifølge DA manglen på arbejdskraft i den private sektor ved at øge antallet af offentligt ansatte. Fagforbund afviser kritikken som endnu et forsøg på at legitimere billig arbejdskraft fra udlandet.

DF vælger ældre over infrastruktur i finanslovsforhandling

Ældre har for få penge, mener Dansk Folkeparti, som afholder sig fra at indgå aftaler, før problemet er løst. Partiet afviser derfor, at bruge flere penge på infrastruktur.

Inger Støjberg: Integrationsydelsen kan blive sat ned “for nogle grupper”

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) fastholdt på et samråd i Folketinget i går, at integrationsydelsen ikke bliver sat op. Hun sagde samtidig, at ydelsen kan blive sat ned "for nogle grupper".

Populære Artikler