Sejr til provinsen i udligningsdebat: Minister nedlægger servicetal

Økonomi- og indenrigsministeren har nedlagt det såkaldte servicetal, og det er en markant sejr for provinskommunerne. Tallet har især været brugt af hovedstadskommunerne til at vise, at den kommunale service er bedre i provinsen end i hovedstaden.

Serviceniveau: Er det her Danmarks flotteste bibliotek?

Det omstridte tal om kommunernes serviceniveau faldt blandt andet, fordi Langeland Kommune ifølge statistikken skulle have landets højeste serviceniveau. Læs her, hvordan det kunne lade sig gøre.  

Nationalbanken ser flere år med opsving i dansk økonomi

Politikerne skal holde ved reformsporet, men ikke investere i at øge væksten yderligere, mener Nationalbanken i sin nye kvartalsrapport.

Pressede kommuner mangler arbejdskraft: Kan give sosu’er nyt lønhop

Udsigten til fortsat mangel på sosu'er får nu formanden for Kommunernes Landsforening, Jacob Bundsgaard, til at åbne for ekstra lønhop til de efterspurgte medarbejdere.

Finansministeren vil samle flertal bag indgreb mod kommunernes overforbrug

Finansminister Kristian Jensen (V) varsler allerede nu et indgreb mod kommunerne, hvis de endelige regnskabstal i slutningen april bekræfter det overforbrug på cirka to milliarder kroner, som fremgår af de foreløbige regnskabstal.

Største kommunale overskridelse af økonomiaftale siden 2009

Kommunerne havde i 2018 den største overskridelse af de samlede økonomiske rammer siden 2009. Det viser de foreløbige regnskabstal og en opgørelse fra Finansministeriet til Folketinget.

Danskernes koldkrigsmuseum er tæt på en realisering

Bunkeranlægget REGAN Vest er tæt på at kunne åbne som ’Danskernes Koldkrigsmuseum’ efter to fonde har bevilget ialt 40 millioner kroner til projektet, der samlet vil koste 74 mio. kroner.

KL formand: Svært at overholde anlægsrammer når livremmen er spændt så meget ind

Det er vigtigt for KL, at kommunerne overholder de aftaler, som foreningen indgår med regeringen. Men årsagen til, at kommunerne ifølge de foreløbige regnskabstal har overskredet anlægsrammen med to milliarder kroner, er ifølge KL-formand Jacob Bundsgaard, at anlægsrammerne i årevis har været for små.

I nogle kommuner er hver tredje offentligt forsørget – i andre er det kun hver tiende

Danmark er stadig meget skævt, hvis man ser på andelen af offentligt forsørgede. Og selvom mange yderkommuner oplever fald over gennemsnittet, så er der stadig kommuner, hvor hver tredje er på offentligt forsørgelse. Se tallene for alle kommuner her.

Minister ville få hak i karakteren ved eksamensbordet for brug af tal i svar til Folketinget

Der er så betydelige usikkerheder i tallene for indlæggelser, at ministeren ville ryge en hel karakter ned, hvis hun havde fremlagt sit svar til Folketinget ved eksamensbordet, siger professor Kjeld Møller Pedersen fra Syddansk Universitet.

Populære Artikler