En rundspørge fra Danske Kommuner, der udgives af KL, viser, at syv ud af ti borgmestre forventer, at den kommende reform af udligningssystemet vil sende flere penge til netop deres kommune. (Arkivfoto)

Syv ud af ti borgmestre forventer gaveregn til egen kommune

Ikke alle får ønskerne opfyldt, siger professorer om udligning, som vil efterlade en del skuffede borgmestre.

Laveste udvikling i skattepligtige indkomster i fem år – se din kommunes tal

Den skattepligtige indkomst pr. person steg kun med 0,5 procent sidste år; den laveste stigning siden 2013, viser nye tal. 28 kommuner har direkte haft faldende gennemsnitsindkomst.
Sundhedsplejersker forebygger unødvendige akutte henvendelser i sundhedsvæsenet fra forældre til 0-2 årige, viser ny benchmark. En unødvendig henvendelse fra forældre kan koste kommunen optil 25.000 kroner. (Arkivfoto).

God sundhedspleje reducerer antallet af akutte sygehusbesøg

Ny analyse giver kommunerne forslag til, hvordan de på sigt kan spare penge ved at styrke indsatsen for at undgå unødvendige henvendelser til hospitalerne fra småbørnsfamilier.

Så store forskelle er der i 0-2 åriges akutte hospitalsbesøg

Kommunerne skal betale op til 25.000 kroner, når 0-2-årige kommer på hospitalet. Alligevel er der store forskelle i antallet akutte henvendelser mellem de enkelte kommuner. Se tallene her,
Der er ti forhold, som afgør sandsynligheden for, at et 0-2 årigt barn ofte ender akut på sygehuset eller hos vagtlægen.

Her er de ti forhold, som afgør, om 0-2-årige ofte ender på hospitalet

Ti faktorer er afgørende for, hvor sandsynligt det er, at de yngste børn har mange akutte kontakter til sundhedsvæsenet.

Hovedstadskommuner indleder udligningskampagne på Twitter

31 hovedstadskommuner vil formidle facts i ny julekalender, men bliver mødt med masser protester fra provinsens kommunefolk.
Det kommer til at øge uligheden, når prisen for en pakke cigaretter om cirka to år er blevet forhøjet med omkring 50 procent i forhold til det nuværende niveau. (Arkivfoto)

Cepos: Prishop på cigaretter vil øge uligheden en del

Cheføkonom mener på baggrund af folketingssvar, at øget tobaksafgift vil give lommesmerter i nogle husstande.
Hvis en elev har 15 procents ulovligt fravær i løbet af et kvartal, har kommunerne siden august haft mulighed for at trække dig i børnepenge. Det har kun to kommuner gjort. (Arkivfoto)

Kun to kommuner er begyndt at trække børnepenge for børns fravær

Næstved og Aarhus er de første kommuner til at trække forældre i børnepenge på grund af fravær i skolen.
Langt fra alle underretninger om børn og unge er akutte. Alligevel skal de behandles på samme vilkår og inden for 24 timer. Og derfor presser de mange underretninger flere af kommunerne. (Arkivfoto)

Bunken af underretninger vokser

Siden 2015 har kommunerne modtaget 11.000 flere underretninger. Udviklingen kan få konsekvenser for de børn, der har akut brug for hjælp.
Tid til læsning er en del af projektet, hvor deltagerne taler om den litteratur, som de har læst. Arkivfoto.

Kultur hjælper sygemeldte til at klare livet bedre

Der er rigtig gode erfaringer i Holstebro med at give langtidssygemeldte borgere tilbud om at deltage i et forløb med forskellige kulturelle aktiviteter.
Minimumsnormeringer var et ultimativt krav fra SF's formand Pia Olsen Dyhr, men det endte med at blive udskudt til 2025.

Minimumsnormeringer udskudt til 2025

SF's stort anlagte minimumsnormering er udskudt til 2025. Kommunerne får fem år til at indfase dem.

Sådan bliver de enkelte kommuner ramt af minimumsnormering

Kommuner kompenseres gennemsnitligt, og det betyder, at nogle taber og andre vinder på minimumsnormering. Se tallene her.