Ny departementschef i Finansministeriet fra Københavns Kommune

Finansministeriets nye departementschef kommer fra Københavns Kommune, hvor han har været administerende direktør i økonomiforvaltningen. Den nye departementschef tiltræder om få dage.

SF forslag om mindstenormering vil udløse besparelser på andre velfærdsområder i mange kommuner

SF's gentager sit krav om mindstenormeringer for at støtte regeringens finanslov. Men SF's forslag vil udløse kraftige besparelser på andre velfærdsområder i de kommuner, som i dag har normeringer under landsgennemsnittet. Læs her hvorfor.

Analyse: Økonomiforhandlinger bliver første fase af velfærdsskuffelse

Finansminister Wammen er på en svær opgave. Hans eget parti har skabt store forventninger om bedre velfærd, men der er ikke penge nok i kassen. Læs her, hvorfor økonomiforhandlingerne ender med velfærdsskuffelse, men også med flere penge til regioner og kommuner end de fik sidste år.

Regioner kræver to mia. til at indfri regeringens valgløfter

Danske Regioner presser regeringen med krav om to milliarder ekstra for at indfri regeringens egne valgløfter. Finansministeren vil fokuserer på en udgift på cirka een milliard til demografi, og vil dække dele af øvrige udgifter ved effektiviseringer af regionernes administration.

19 kommuner taber både på refusioner og beskæftigelsestilskud

I 19 danske kommuner lider kommunerkasserne kraftigt under, at kommunen taber på både omlægningen af refusionerne på arbejdsmarkedsydelser og på beskæftigelsestilskuddet. Se hvilke kommuner der taber dobbelt her.

Tilfældighed i udligning dræner kommuner med mange nye førtidspensionister

Det er en sandhed med modifikationer, når blandt andet beskæftigelsesminister Peter Hummegaard (S) siger, at kommunerne bliver kompenseret for udgifterne til det stigende antal førtidspensionster. Se her, hvorfor en række især yder- og landkommunerne taber penge, mens bykommuner og hovedstadskommuner kan se frem til gevinst.

Udligningssystemet straffer kommuner, der giver kontanthjælpsmodtagere førtidspension

Det meget udskældte kommunale udligningssytem straffer de kommuner, som i disse måneder tildeler førtidspension til de borgere, som har været på ressourceforløb. Det belønner ifølge borgmester kommuner, som er langdomme til at afklare syge borgere. Se forklaringen her.

Minister vil præcisere svar til Folketinget efter kritik fra FOA

Kraftig kritik fra FOA får nu social- og indenrigsminister Astrid Kragh (S) til at præcisere et svar til Folketinget om fastspændingen af en dement 87 årig kvinde på plejehjemmet Fyrglimt i Thisted. Læs hele ministerens svar her.
Der er blevet lovet meget under valgkampen, og regeringens støttepartier har alle deres egne mærkesager. Derfor er der lagt op til hårde forhandlinger, vurderer politisk kommentator Noa Redington.

Kommentator: Nu skal regeringen levere på velfærdsløfter

Denne uges møde med kommuner og regioner bliver den første egentlige forhandling for den nye regering.
Kommuner og regioner har store  forventninger, når de onsdag mødes med finansminister Nicolai Wammen (S) om økonomien for 2020.

Kommuner og regioner øjner milliarder efter velfærdsvalg

Efter valgets mange løfter om bedre velfærd er ønskelisten stor til regeringen i økonomiforhandlingerne.

Nye boliger skal understøtte lokale forhold

Boligudbuddet i Danmark skal imødekomme samfundets samlede behov og ønsker, og svare på nutidens problemstillinger, derfor vil Statens Kunstfond samle byggeriets parter i et nyt boliglaboratorium. 

Skarp kritik af indenrigsminister for at blande sig direkte i sag hos Ankestyrelsen

Den nye social- og indenrigsminister Astrid Kragh (S) får massiv kritik for at have dømt ansatte på et plejehjem i Thisted inden sagen er behandlet i Ankestyrelsen. Svaret til Folketinget er angiveligt alene baseret på artikel i Ekstra-Bladet.