Borgmester Jørn Pedersen (V) opfordrer to udvalgsformænd til at gå af, fordi de ikke har været med til at 'tage medansvar'.

Store besparelser udløser konflikt under byrådsmøde

Kommune skal spare 170 millioner kroner inden 2023. Det har medført protester fra SF og EL. Nu opfordrer S, V og DF partiernes udvalgsformænd til at træde tilbage.

Ti kommuner får frit lejde til skatteforhøjelser af minister

Social- og indenrigsministeren giver frit lejde til, at 10 kommuner kan hæve skat uden individuel sanktion. Nu kommer de under pres fra kommuner, som kan miste knap 300 millioner kroner.

Kommunernes fattighjælpspuljer er blevet fordelt

Fordelingen af §16- og §19-puljerne er blevet offentliggjort. Flere borgmestre er trætte af puljesystemet, viser en rundspørge.

Vismænd: Man bør overveje sanktioner på anlægsudgifter

Vismændene argumenter i rapport for at indføre sanktioner, hvis kommuner og regioner overskrider serviceloft. Men samtidig bør Folketinget også overveje flerårige udgiftsrammer.

Se tallene: Så meget afviger kommunernes 2020 første budgetudkast fra sidste år

Der er store forskelle på, om kommunerne udvider eller indskrænker deres serviceudgifter i forhold til sidste år, viser tal, som landets borgmestre diskuterede onsdag. Se tallene for alle kommuner her.

Seks partier enige om budgetaftale for Københavns Kommune

I budgetaftalen indgået af seks partier er der sat penge af til børne- og socialområdet samt grøn omstilling.

Ni kommuner vil sætte skatten op

Regeringens ambition om at holde de samlede kommunale skatter i ro ser ud til ikke at blive opfyldt. Kommunerne har samlet set tænkt sig at hæve skatterne med næsten en halv milliard kroner - stik imod kommuneaftalens intention.
Thomas Gyldal Petersen fra Herlev beskylder partifælle og borgmesterkollega for at ville skabe "sociale dødsfælder" på grund af et forslag om at afskaffe den særlige kommunale hovedstadsudligning.

Socialdemokratisk Facebook-strid varsler splid i S om kommunal udligning

Voldsomt opgør mellem socialdemokratiske borgmestre viser, at reformen af den kommunale udligning kan skabe dyb splid i Socialdemokratiet. Læs de vigtigste dele af debatten mellem markante S-borgmestre her.
Kommunerne forventer ifølge deres første indmelding til KL at bruge de ekstra penge, som de har fået til service.

Kommunerne planlægger ikke at bruge alle 1,7 mia. ekstra fra regeringen på mere velfærd

Selvom kommunerne har fået 1,7 milliarder kroner mere til velfærd næste år, så planlægger de ifølge de første indberetninger til KL kun at bruge cirka 640 millioner kroner. Til gengæld vil de bruge 1,4 milliard ekstra på anlæg.
Bornholms borgmester Winni Grossbøl er en af ialt 17 socialdemokratiske borgmestre, som forventer at skære på den kommunale service i 2020.

28 kommuner planlægger at skære på velfærden i 2020

Borgerne i næsten hver tredje kommune kan i 2020 forvente et direkte fald i servicen. Det viser kommunernes indberetninger til KL af deres forventede budgetter for næste år. Mere end hver tredje socialdemokratiske borgmester planlægger besparelser.
Jan Petersen (S), borgmester i Norddjurs Kommune.

Kommune får 100 millioner kroner – men vil ikke dele med hårdt ramte skoler

Norddjurs Kommune får 100 millioner kroner af staten, og de falder på et tørt sted. Men pengene skal ikke bruges på borgerne – de skal bruges til at afdrage på kommunens gæld.
København og 21 andre hovedstadskommuner betaler samlet 13,6 milliarder i udligning til provinskommunerne.

Hovedstadens udligning til provinsen falder i 2020 for første gang siden 2007

For første gang siden 2007 falder hovedstadskommunernes betaling af udligning til provinsen. Selv om det kun er et fald på cirka 200 millioner kroner, så kalder borgmester udviklingen for historisk. Se tallene for alle hovedstadskommunerne for 2019 og 2020 her.