19 kommuner taber både på refusioner og beskæftigelsestilskud

I 19 danske kommuner lider kommunerkasserne kraftigt under, at kommunen taber på både omlægningen af refusionerne på arbejdsmarkedsydelser og på beskæftigelsestilskuddet. Se hvilke kommuner der taber dobbelt her.

Tilfældighed i udligning dræner kommuner med mange nye førtidspensionister

Det er en sandhed med modifikationer, når blandt andet beskæftigelsesminister Peter Hummegaard (S) siger, at kommunerne bliver kompenseret for udgifterne til det stigende antal førtidspensionster. Se her, hvorfor en række især yder- og landkommunerne taber penge, mens bykommuner og hovedstadskommuner kan se frem til gevinst.

Udligningssystemet straffer kommuner, der giver kontanthjælpsmodtagere førtidspension

Det meget udskældte kommunale udligningssytem straffer de kommuner, som i disse måneder tildeler førtidspension til de borgere, som har været på ressourceforløb. Det belønner ifølge borgmester kommuner, som er langdomme til at afklare syge borgere. Se forklaringen her.
Der er blevet lovet meget under valgkampen, og regeringens støttepartier har alle deres egne mærkesager. Derfor er der lagt op til hårde forhandlinger, vurderer politisk kommentator Noa Redington.

Kommentator: Nu skal regeringen levere på velfærdsløfter

Denne uges møde med kommuner og regioner bliver den første egentlige forhandling for den nye regering.
Kommuner og regioner har store  forventninger, når de onsdag mødes med finansminister Nicolai Wammen (S) om økonomien for 2020.

Kommuner og regioner øjner milliarder efter velfærdsvalg

Efter valgets mange løfter om bedre velfærd er ønskelisten stor til regeringen i økonomiforhandlingerne.

Regeringens udskydelse af forhandlinger giver borgerne mindre indflydelse på kommunale budgetter

Når kommunerne begynder forhandlingerne til næste års kommunalbudget, får borgerne mindre indflydelse på, hvordan pengene skal bruges. KL og regeringen er nemlig endnu ikke begyndt forhandlingerne om kommunernes økonomi for næste år.

Knap en million borgere skylder penge til det offentlige

Antallet af danskere med gæld til stat, kommuner og regioner er på få år eksploderet, viser en ny opgørelse.

Socialrådgivere bruger misvisende tal i protest mod besparelser i København

Dansk Socialrådgiverforening brugte misvisende tal til at dokumentere, at handicapområdet i København har så få penge, at det nærmer sig en "nedsmeltning". Fakta viser, at København tværtimod har et højt udgiftsniveau - se fakta her.

Intern redegørelse viser store problemer i Københavns Kommunes hjemmepleje

Der er kritisable forhold i den kommunale hjemmepleje i København, som giver borgerne mangelfuld behandling, viser intern redegørelse. Nu lancerer kommunen et genopretningsteam.

Landdistriktenes frontkæmper afløser Frederiksberg-politiker som Venstre indenrigsordfører

Venstre foretager markant skift på posten som indenrigsordfører. Frederiksbergpolitikeren Jan E. Jørgen erstattes med Anni Matthiesen, der er kendt som en entusiastisk forkæmper for landsdistrikterne. Læs hvorfor, det kan påvirke Venstres ageren i de kommende forhandlinger om kommunal udligning.

Historisk kort tid til budgetter: Regeringen vil først forhandle med kommuner i slutningen af august...

Regeringen har valgt at skubbe starten på kommunernes budgetproces med hele to og en halv måned. Men fristen for at vedtage budgetterne rykkes kun med tre uger, og dermed kan kommunerne se frem til en ekstremt tidspresset budgetproces.

Bankerne truer med højere priser, hvis kommuner kræver hvidvask-krav ind i kontrakter

Kommunerne må forberede sig på at betale mere for deres bankydelser, hvis landets byråd står fast på krav om, at bankerne i deres kontrakter med kommunerne skal forpligte sig til at bekæmpe hvidvask og acceptere sanktioner, hvis de svigter. Dermed flytter kampen mod hvidvask ud i hvert enkelt byråd.