En rundspørge fra Danske Kommuner, der udgives af KL, viser, at syv ud af ti borgmestre forventer, at den kommende reform af udligningssystemet vil sende flere penge til netop deres kommune. (Arkivfoto)

Syv ud af ti borgmestre forventer gaveregn til egen kommune

Ikke alle får ønskerne opfyldt, siger professorer om udligning, som vil efterlade en del skuffede borgmestre.

Laveste udvikling i skattepligtige indkomster i fem år – se din kommunes tal

Den skattepligtige indkomst pr. person steg kun med 0,5 procent sidste år; den laveste stigning siden 2013, viser nye tal. 28 kommuner har direkte haft faldende gennemsnitsindkomst.

Så store forskelle er der i 0-2 åriges akutte hospitalsbesøg

Kommunerne skal betale op til 25.000 kroner, når 0-2-årige kommer på hospitalet. Alligevel er der store forskelle i antallet akutte henvendelser mellem de enkelte kommuner. Se tallene her,
Der er ti forhold, som afgør sandsynligheden for, at et 0-2 årigt barn ofte ender akut på sygehuset eller hos vagtlægen.

Her er de ti forhold, som afgør, om 0-2-årige ofte ender på hospitalet

Ti faktorer er afgørende for, hvor sandsynligt det er, at de yngste børn har mange akutte kontakter til sundhedsvæsenet.
Flere og flere forhold peger på, at regeringen vil forsøge at nå en forståelse med Venstre inden regeringen fremlægger sit forslag til en reform af den kommunale udligning.

Analyse: Mest peger på bredt udligningsforlig mellem S og V

Forhandlingerne om en reform af den kommunale udligning vil formentlig forløbe helt anderledes end normalt. Mere og mere peger på bredt forlig med de to store borgmesterpartier.

Så mange penge har kommunerne i kassen

Ni ud af de rigeste 13 kommuner ligger i hovedstaden. Se tallene for alle kommuner her.
Til og med oktober måned i år er der i alt solgt 8.901 sommerhuse. Dermed er årets handel allerede nu på niveau med hele den samlede handel for 2018. (Arkivfoto)

Boligmarkedet er i topform: Alle boligtyper sætter salgsrekord

Antallet af solgte ejerlejligheder i oktober er det højeste i 2019. Antallet af solgte sommerhuse er allerede nu på niveau med hele sidste års samlede handel, viser de seneste tal.
København er en af de kommuner, der har fået for meget i tilskud grundet fejl i CPR-registret.

Cpr-oprydning finder tusindvis af udrejste borgere

En oprydning af cpr-registre finder udrejste borgere. Det kan have påvirket kommunernes tilskud, skriver DR.

Indkomstforskellen mellem øst og vest vokser

Nye tal viser, at især hovedstadsområdets indkomster fortsat vokser fra resten af landet, især udkantsområderne. På ti år er afstanden mellem øst og vest øget i økonomisk forstand.
Social- og Indenrigsminister Astrid Krag er stærkt utilfreds med, at kommunerne ikke har gennemført den kontrol af CPR-registrene, som ministeriet havde krævet gennemført senest første oktober.

Minister dumper kommunal cpr-kontrol

Astrid Krag underkender kommunernes samlede indsats mod rod i cpr-register og giver kort frist til at efterleve krav.
Københavns Kommune er i en af de mange kommuner, som er i søgelyset for ikke at have gennemført den CPR-kontrol, Indenrigsministeriet har krævet.

Kommentar: Manglende cpr-kontrol svækker tilliden til kommunernes ordentlighed

Det ligner bevidst passivitet for at score ekstra offentligt tilskud, når en række kommuner har trodset lodret ordre fra ministerium, skriver chefredaktør Arne Ullum i denne kommentar.

Kommuners cpr-svar skuffer minister

Social- og indenrigsminister er skuffet over de kommuner der ikke har styr på deres cpr-registre. NB-Økonomi har fundet frem til, hvem det kunne være.