Astrid Krag er utilfreds med kommuners tavshed

12 kommuner manglede stadigvæk at svare inden deadline på Social- og Indenrigsministeriets henvendelse om rod i cpr-registrene. Det har fået ministeren op af stolen.

Kommunernes fattighjælpspuljer er blevet fordelt

Fordelingen af §16- og §19-puljerne er blevet offentliggjort. Flere borgmestre er trætte af puljesystemet, viser en rundspørge.

Messerschmidt truer med at hive minister i samråd over CPR-kontrol

En femtedel af landets kommuner har undladt at give referat af deres CPR-kontrol. Kæmpestort problem, siger Morten Messerschmidt (DF), og truer med at hive ministeren i samråd.
Det bliver ikke næste år, at regeringen finansierer skolelærere, pædagoger og sygeplejersker med konsulentbesparelser.

Regeringen dropper konsulentbesparelser i finansloven

Regeringen indregner ikke besparelser på konsulentforbruget i sit finanslovsforslag. Fornuftigt, lyder det fra både erhvervsliv og Enhedslisten.
Thomas Gyldal Petersen fra Herlev beskylder partifælle og borgmesterkollega for at ville skabe "sociale dødsfælder" på grund af et forslag om at afskaffe den særlige kommunale hovedstadsudligning.

Socialdemokratisk Facebook-strid varsler splid i S om kommunal udligning

Voldsomt opgør mellem socialdemokratiske borgmestre viser, at reformen af den kommunale udligning kan skabe dyb splid i Socialdemokratiet. Læs de vigtigste dele af debatten mellem markante S-borgmestre her.

Valgløfte om minimumsnormeringer kan kun nås med ufaglærte

Det kræver fordobling af studerende, hvis regeringen vil indfri løfte om normeringer via nyuddannede pædagoger.

Kommuner er i gang med hovedrengøring i folkeregistret

Senest 1. oktober skal kommunerne have styr på registrering af udlændinge i deres folkeregister. NB-Økonomi har derfor kontaktet en række kommuner, og spurgt ind til arbejdet.

Regeringens velfærdsløfter under hårdt pres i socialdemokratiske yderkommuner

Regeringens velfærdsløfter til danskerne er under pres i en række socialdemokratiske yderkommuner, som forbereder kraftige nedskæringer i kernevelfærden. Et sparekatalog fra Bornholm giver et billede af, hvad der er i vente.

Regeringen lover kommunalpolitikere udspil om udligning inden nytår

Statsministeren har lovet de socialdemokratiske gruppeformænd og borgmestre, at regeringen spiller ud med et forslag til ny udligningsreform inden nytår. Social- og indenrigsministeren giver i et svar til Folketinget en klar retning for regeringens ønsker til en udligningsreform.

KL-formand: Regeringen vil tvinge kommunerne til at spare på velfærd i 2020

Den socialdemokratiske regering er ifølge KL-formand Jacob Bundsgaard på vej til at løbe fra sine valgløfter om at sikre velfærden. Ifølge KL-formanden vil det udspil, regeringen i aftes lagde på bordet under økonomiforhandlingerne, medføre besparelser på velfærden i kommunerne i 2020.

Lolland kræver reform efter CPR-penge til rige kommuner

Lolland kommune kræver en udligningsreform, efter at Frederiksberg og Gentofte kommuner har fået 185 mio. kr. i ekstra udligning på grund af faldende folketal. De to kommuner har blot ryddet op i deres folkeregistre. Frederiksberg afviser: Udligningsreglerne er objektive, siger borgmester.

Så meget vil hovedstaden tabe på højere landsudligning

Enhedslisten har bedt Social- og Indenrigsministeren regne på, hvad en forhøjelse af landsudligningen vil betyde. Tallene viser, at især hovedstadskommuner med det laveste skattegrundlag taber, mens især udkantskommunerne vinder.