Med sociale investeringer kan fx fonde hjælpe folk som Jacob George tilbage på arbejdsmarkedet. I Jacobs tilfælde som P-vagt. (Arkivfoto)

Jacob har været arbejdsløs i 11 år – nu vil investorer score kassen på ham

Med 'sociale investeringer' kan fonde og pensionsselskaber investere i mennesker på lige fod med vindmøller og brintbiler.

Personaletal kan ikke forklare børneskandalen

Frederiksberg er en af de kommuner i landet, som har flest socialrådgivere, når man tager højde for befolkning og socioøkonomi. Se her, hvor din egen kommune ligger.

Universitetsbyer betaler mindst til social udligning – landkommuner mest

En vigtig detalje i udligningsordningen har indtil nu favoriseret de store universitetsbyer. Læs her, hvad den består i, og hvordan København tjener 1,25 mia. kr. på den.
Borgmester Martin Damm (V), Kalundborg kommune. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

KL: Ny pension giver dobbeltarbejde og dårlig service

Nedslidte borgere vil risikere parallel sagsbehandling og dobbeltarbejde, hvis ikke kommunerne får opgaven med at tildele seniorpension, siger KL-næstformand.
Griber Odense Kommune ikke ind snart, vil flere boligområder i byen skulle rives ned eller sælges. Derfor har kommunen nu meldt ud, at de vil betale de kriminelle for at flytte fra Risingområdet i Odense. (Arkivfoto)

DF vil have møde med partier bag ghettopakke

Odense Kommune vil betale kriminelle for at flytte fra udsatte boligområder. DF kræver nu møde med partier.

Så meget har kommunerne tabt og vundet på misvisende statistik

En overset effekt på et kriterie for nomadebørn i den kommunale udligning har angiveligt kostet de sammenlagte kommuner omkring en kvart milliard kroner om året i kommunal udligning. Se tallene for alle kommuner her.

Storbyer har langt større udgifter til hjemløse og narkomaner

De store byer og vestegnskommuner har markant større udgifter til hjemløse, narkomaner og alkoholikere end deres socioøkonomiske indeks i den kommunale udligning tilsiger. Se tallene for alle kommuner her.

Kommuner giver flere penge til specialområdet

Mange kommuner får flere borgere med særlige behov. Det kræver derfor flere midler til specialområderne, viser gennemgang af budgetforlig.
Foto: Torkil Adsersen/Ritzau Scanpix

Klippekortet: Ziegler i hård kritik af landspolitisk indblanding

'Latterligt', siger Høje-Taastrups borgmester om landspolitisk indblanding i besparelser på klippekortet. Han regner ikke med, at kommunen selv vil spare yderligere på området.
Foto: Betina Garcia/Ritzau Scanpix

Mediekommentar: Ingen spurgte kommunalpolitikerne

De seneste dages politiske tummel om klippekortsordningen til ældre er en fin illustration af det ulykkelige samspil mellem inkompetente medier og principløse politikere. For det kommunale Danmark er det samtidig en understregning af hvor lidt, der lyttes til kommunerne.

Land- og yderkommuner har langt flere anbragte børn end forventet ud fra socioøkonomisk indeks

Er det land- og yderkommunernes evne til at at forebygge, som er for dårlig? Eller rammer den kommunale udligning skævt? Se tallene for alle kommuner her.

Beboerne i ghettoer får 2,5 mia. kr. om året i forsørgelsestilskud

Kommunerne og staten brugte i 2018 næsten 2,5 milliarder på forsørgelsesydelser til beboerne i landets 28 ghettoer. Se tallene her.