Det bliver ikke næste år, at regeringen finansierer skolelærere, pædagoger og sygeplejersker med konsulentbesparelser.

Regeringen dropper konsulentbesparelser i finansloven

Regeringen indregner ikke besparelser på konsulentforbruget i sit finanslovsforslag. Fornuftigt, lyder det fra både erhvervsliv og Enhedslisten.
SF's formand, Pia Olsen Dyhr kræver minimumsnormeringer i daginstitutionerne.

SF og Radikale kræver 500 millioner til flere pædagoger

SF vurderer, at fuldt indfasede minimumsnormeringer vil koste 1,6 milliarder kroner om året, og det skal starte med en halv milliard fra næste år. Bupl-formand mener ikke, at det bringer daginstitutionerne mærkbart tættere på målet.
Thomas Gyldal Petersen fra Herlev beskylder partifælle og borgmesterkollega for at ville skabe "sociale dødsfælder" på grund af et forslag om at afskaffe den særlige kommunale hovedstadsudligning.

Socialdemokratisk Facebook-strid varsler splid i S om kommunal udligning

Voldsomt opgør mellem socialdemokratiske borgmestre viser, at reformen af den kommunale udligning kan skabe dyb splid i Socialdemokratiet. Læs de vigtigste dele af debatten mellem markante S-borgmestre her.

Borgmestre ser positivt på nærhedsreform – men med forbehold

I åbningstalen til Folketinget bebudede statsminister Mette Frederiksen (S) en nærhedsreform, der skal gøre op med manglende tillid til kommunerne.
Hvidovre Hospital er ved at blive moderniseret og udbygget med bl.a. fælles akutmodtagelse, nyt barselsafsnit, en ny børneafdeling samt hjerteafdeling. Den samlede projektsum er 1,7 mia. kr.

Flere hundrede senge kan stå tomme på nye supersygehuse

Udsigt til tomme sengepladser skyldes, at politikere overhører anbefalinger fra fagfolk, siger ekspert: ‘Man vælger den dårligste løsning for patienter og økonomien’.

Handicapbesparelser på 5,8 mio. i København i fokus ved økonomiforhandling

En besparelse på handicapområdet i København på 5,8 millioner - svarende til 580.000 kroner i en gennemsnitskommune - er blevet et centralt punkt i kommunernes krav om flere penger i økonomiforhandlingerne, efter minister udtrykker forståelse for protester fra handicappede. Nu kræver Københavns overborgmester flere penge fra ministeren.

SF forslag om mindstenormering vil udløse besparelser på andre velfærdsområder i mange kommuner

SF's gentager sit krav om mindstenormeringer for at støtte regeringens finanslov. Men SF's forslag vil udløse kraftige besparelser på andre velfærdsområder i de kommuner, som i dag har normeringer under landsgennemsnittet. Læs her hvorfor.

Kommunerne fandt ikke flere fejlregistrerede udlændinge trods krav om ekstraordinær kontrol

Kravet om ekstraordinær kontrol af kommunernes CPR-registre gav ikke noget markant resultat i andet kvartal, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Ifølge borgercentercheferne kan det skyldes, at stort set alle frie ressourcer blev brugt til at afvikle valgene til Europa-Parlamentet og Folketinget.