Kommuner giver flere penge til specialområdet

Mange kommuner får flere borgere med særlige behov. Det kræver derfor flere midler til specialområderne, viser gennemgang af budgetforlig.

Flere udsatte i lokale idrætsfællesskaber

Flere udsatte borgere skal inkluderes i de fællesskaber, der opstår, når man dyrker idræt. Kulturministeriet åbner for ansøgninger til ny pulje på 19,2 mio. kroner, der skal sætte gang i udviklingen.
Regeringens topministre lovede danskere at holde hånden under den kommunale service. Men nu viser en opgørelse, at kommunerne kun hver servicerammen med 700 millioner af de aftalte 1,7 milliarder kroner.

Kommuner tør kun bruge 700 millioner af regeringens velfærdsløft på 1,7 millarder kroner i 2020

Regeringens løfte til danskerne om bedre kommunal velfærd i 2020 bliver ikke indfriet, viser opgørelse af kommunernes budgetter.

Her er vinderne og taberne blandt kommunerne på it-kaos i skat

It-kaos i skat udskyder formentlig indfasning af de korrekte ejendomsvurderinger i den kommunale udligning fra 2025 til 2028. Se, hvem der vinder og taber, her.
Foto: Torkil Adsersen/Ritzau Scanpix

Klippekortet: Ziegler i hård kritik af landspolitisk indblanding

'Latterligt', siger Høje-Taastrups borgmester om landspolitisk indblanding i besparelser på klippekortet. Han regner ikke med, at kommunen selv vil spare yderligere på området.
Foto: Betina Garcia/Ritzau Scanpix

Mediekommentar: Ingen spurgte kommunalpolitikerne

De seneste dages politiske tummel om klippekortsordningen til ældre er en fin illustration af det ulykkelige samspil mellem inkompetente medier og principløse politikere. For det kommunale Danmark er det samtidig en understregning af hvor lidt, der lyttes til kommunerne.
Boligområdet Aldersrogade i København er en af fem ghettoer i hovedstaden, som alene på er ghettolisten, fordi Boligministeiret sammenligner beboernes indkomster med hele Region Hovedstaden, som også rummer de rige nordsjællandske kommuner.

Høje indkomster i Nordsjælland gør fem boligområder i København og Høje-Taastrup til ghettoer

Fem ud af 11 ghettoer i hovedstaden er kun ghettoer, fordi deres indkomster sammenlignes med hele Region Hovedstaden, hvor indkomsten trækkes op af rige kommuner.

Nu får nogle kommuner fire gange så meget som andre i tilskud pr. dagpengemodtager

En lang række land- og yderkommuner får i 2020 endnu større fordel af en indbygget skævhed i det særlige beskæftigelsestilskud. Se tallene for alle kommuner her.

BUPL: Kommunerne går imod økonomiaftalen

Fagforbund kalder kommuners opførsel for grotesk. Det sker efter, at flere kommuner har vedtaget budgetter med besparelser på børneområdet.

Nye tal: Sådan udvikler kommunernes samlede indtægter sig i 2020

Der er stor forskel på, hvordan kommunernes samlede indtægter udvikler sig i 2020. Se de nye tal fra Social- og Indenrigsministeriet her.
De besparelser som P€ København omtaler, er i virkeligheden en markant udvidelse af servicerammen, så der tilføres de store serviceområder ialt cirka 46 millioner kroner.

Sådan blev markant udvidelse af serviceramme til nedskæring

En markant udvidelse af servicerammen i Frederikssund blev pludselig 'en kæmperegning' til borgerne i regionalradioen. Læs historien om, hvordan en markant udvidelse af servicerammen blev til sparehistorie uden hold i virkeligheden.

Indenrigsministeren har prioriteret kommuner med lav vækst i indtægter

Ni ud af de ti kommuner som fik størst vækst i særtilskud har haft en markant lavere vækst i indtægter end resten af landet. Se tallene for alle de kommuner, som fik særtilskud her.