S vil bruge 14 milliarder mindre på offentlige bygninger

I Socialdemokratiets 2025-plan bliver der rykket 14 mia. kr. væk fra pengekassen til offentlige investeringer i offentlige bygninger som f.eks. skoler. V kritiserer S for at bruge pengene to gange.

Stigning i beskæftigelse trods brexit og handelskrig

Der er fortsat fremgang på det danske arbejdsmarked, hvor flere kommer i job. Antallet af lønmodtagere er steget uafbrudt siden 2013. I marts kom yderligere 3600 i beskæftigelse.

Professor: Pensionsforskelle skaber yderligere pres for mere udligning

Tendensen med større forskelle i de ældres pensionsformuer og en skæv fordeling af pensionisterne mellem kommunerne vil skabe et pres for øget udligning, forudser professor. Læs her, hvorfor kommuner med flere og fattigere ældre vil kræve flere penge fra kommuner med færre og rigere pensionister.

Så meget skal en huskøber tjene for at købe et hus på 110 kvadratmeter i din kommune

En boligkøber skal tjene mere end ti gange så meget for at købe et hus på Frederiksberg sammenlignet med Lolland. Se her, hvor meget en huskøber skal have i årlig bruttoindkomst for at købe et hus på 110 kvadratmeter i din kommune.

Professor: Velfærdsløfter ændrer ikke historisk opbremsning

Ifølge velfærdsforsker Jørgen Goul Andersen er den offentlige velfærd ved at nå smertegrænsen, og det ændrer de mange løfter i valgkampen ikke på.

Gratis uddannelse til kunstpioner i Nordjylland

Unge i Nordjylland tilbydes nu gratis deltidsuddannelse på Kunsthal NORD, hvor de lærer at styre kunstprojekter og events til glæde for borgerne i det nordjyske.

Velfærden vil også være presset med socialdemokratisk regering

Velfærden er hårdt presset af, at det økonomiske råderum kun rækker til at dække de ekstra udgifter til flere ældre og børn. Forbedringer af den offentlige service skal derfor betales af enten nye skatter eller effektiviseringer. Mette Frederiksen erkender, at velfærden også vil være presset under en S-regering.

Nye skatter fra S kan igen give Danmark verdens højeste skattetryk

Socialdemokratiets forslag til nye skatter vil hæve skattetrykket i Danmark med omkring 0,2 procent. Det er ret præcist den margin, som i 2017 sikrede, at Danmark mistede førstepladsen på listen over verdens højeste skattetryk til Frankrig.

S-plan vil beskatte de rigeste med ekstra 5,1 milliard

For første gang siden genopretningen efter finanskrisen foreslår et af de store partier skatteforhøjelser. Socialdemokratiet vil kræve ialt 5,1 milliard kroner mere i skat hos de rigeste sammenlignet med Venstres skattestop.

København udskyder anlægsopgaver for at holde budget under tre milliarder

Københavns Kommune havde planlagt overforbrug på anlægsramme i 2019 i håb om at andre kommuner ville bruge mindre. Nu må kommunen udskyde 91 anlægsprojekter for at holde sin anlægsramme.

Kommunalt sygefravær steg til 12 dage i 2017

Sygefraværet i kommunerne og regionerne steg fra 11,7 dage i 2017 til 12 dage i 2018, viser nye tal fra Kommunernes og Regionernes Løndatakontor.

Mette Frederiksens konsulentmillarder går også til udsatte unge og bygning af nye institutioner

Socialdemokratiets formand fejlrepræsenterede tal om indkøb af konsulenter. Et faktatjek viser, at tallene er meget usikre, og at de dækker en lang række ydelser på velfærdsområdet såsom hjælp til udsatte unge og de IT-systemer, som eksempelvis plejehjemmene bruger i deres daglig arbejde.