Langeland er en af de kommuner med mange borgere med lav indkomst, og kommunen får i 2020 markant mindre i udligning pr. lavtlønsborger sammenlignet med 2013.

Ændrede data har ændret kommunal udligning markant siden 2013

En borger med lav indkomst udløser 32 procent mindre i udligning - et nomadebarn udløser 74 procent mere. Se alle tallene her.
K's formand, Jacob Bundsgaard (S). Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Bundsgaard: Det er stadig os som skal sende folk videre til ny pensionsmyndighed

KL-formand kalder det ”tragikomisk” med et nyt system til seniorpension, for det er stadig kommunerne, som skal sende borgerne derhen. Den nye stigning i seniorførtidspension skyldes offentlig debat, ikke at kommunerne er ”vågnet op”, som DF-ordfører mener.
Borgmester Martin Damm (V), Kalundborg kommune. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

KL: Ny pension giver dobbeltarbejde og dårlig service

Nedslidte borgere vil risikere parallel sagsbehandling og dobbeltarbejde, hvis ikke kommunerne får opgaven med at tildele seniorpension, siger KL-næstformand.
Der var mere fart i den danske økonomi sidste år end tidligere antaget, lyder det fra Danmarks Statistik i en ny revidering af de seneste års vækst. (Arkivfoto)

Nyt regnestykke gør alle danskere 4.000 kroner rigere

Danmarks Statistik har revideret de seneste års vækst. Det betyder løft i sidste års vækst på 23 milliarder.
Kommunerne må i dag maksimalt opkræve 25 procent af udgifterne til daginstitutioner hos forældrene. (Arkivfoto)

Minimumsnormeringer kan udløse ekstraregning til forældrene

Forældre skal måske betale mere for pladser i daginstitutioner, hvis der bliver indført minimumsnormeringer.
Griber Odense Kommune ikke ind snart, vil flere boligområder i byen skulle rives ned eller sælges. Derfor har kommunen nu meldt ud, at de vil betale de kriminelle for at flytte fra Risingområdet i Odense. (Arkivfoto)

DF vil have møde med partier bag ghettopakke

Odense Kommune vil betale kriminelle for at flytte fra udsatte boligområder. DF kræver nu møde med partier.

Debat: Skæv og utidssvarende udligningsordning koster Ringkøbing-Skjern Kommune dyrt

Det går rigtig godt i Ringkøbing-Skjern Kommune. Alligevel tvinges vi til at skære i kernevelfærden. Vi bebrejder den skæve statslige udligningsordning, skriver borgmester Hans Østergaard.

20 byer set med 20 forfatteres øjne

20 forfattere rejste ud, udforskede og oplevede 20 danske byer og skrev hver sin tekst, som nu kan høres på bogmessen eller læses på hvemerdanmark.dk.
Når borgerne i Lolland har en samlet beskatningsprocent, som er 5,44 procent højere end borgerne i Gentofte, så skyldes de 5,14 procent, at borgerne i Gentofte tjener mere og at grundene i den nordsjællandske kommune er mere værd.

Analyse: Se hvor meget udligning og beskatningsgrundlag styrer kommunale skatteprocenter

Skatteforskelle mellem kommunerne er kommet på den politiske dagsorden. Se, hvor meget der skyldes forskelle i beskatningsgrundlag, og hvor meget der skyldes andre forhold.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Kommuner vinder tre ud af fire ankesager om seniorførtidspension

Den politiske kritik af kommunerne har ingen dækning i tallene. Kommunernes sagsbehandling er ensartet, og anker bliver som regel afvist.
Statistikken for antallet af nomadebørn er blevet skæv, fordi den er baseret på antal flytninger på tværs af en kommunegrænse.

Her er beviset: Statistik vredet skæv af sammenlægninger

En detaljeret beregning af effekten af de skæve data for nomadebørn har flyttet 255 millioner kr. tilbage til bykommunerne fra resten af landets kommuner.

Talentmiljø omkring Limfjordsteatret

Teatret på Mors opretter nu Limfjordsteatrets Akademi for Scenekunst for at passe bedre til virkeligheden og de unge talenter.