Det omdiskuterede tolkegebyr er en underskudsforretning, mener formand i Danske Regioner, Stephanie Lose (V). (Arkivfoto).

Tolkegebyret er en underskudsforretning i millionklassen

Regionerne har udsendt regninger på cirka ti millioner kroner. Knap fire millioner kroner er blevet betalt.

Tilskud til kunstoplevelser for børn

Huskunstnerordningen har ansøgningsfrist den 1. oktober og ordningen åbner op for at børn og unge i børnehaver, skoler eller ungdomsinstitutioner kan udforske kunst i selskab med professionelle kunstnere.

Hæder til vellykket renovering

Den gamle transformerstation, der i dag er forvandlet til Hotel Herman K i København, og Ørstedspavillonen i Rudkøbing modtog torsdag priser for vellykket renovering. 

Jobcentre vejleder tusindvis af flygtninge og indvandrere om repatriering

Jobcentre i hele landet er netop nu ved at sikre, at flygtninge, familiesammenførte og gæstearbejdere bliver vejledt om muligheden om at få støtte til at vende hjem til deres oprindelige hjemland. I Københavns Kommune drejer det sig om knap 6.000 borgere.

KL og regeringen vil kortlægge kommunernes beskæftigelsesudgifter

Regeringen og Kommunernes Landsforening vil sammen kortlægge beskæftigelsesudgifterne i kommunerne, fremgår det af økonomiaftalen for 2020. Det sker efter kritik af stigende udgifter til administration samtidig med et markant fald i antal arbejdsløse borgere. Thomas Kastrup-Larsen, formand for KLs arbejdsmarkeds- og borgerserviceudvalg, er ikke enig i kritikken. Læs og lyt

Ny opgørelse: S-regering kan kun annullere meget få skattelettelser

Opgørelse fra Finansministeriet viser, at der er meget snævre grænser for, hvor mange af de borgerlige regeringers skattelettelser, som den nye regering reelt kan rulle tilbage. Se oversigten her.

Borgmester udfordrer Ældre Sagen: Vi har ikke råd til samme standard som København

Jysk borgmester udfordrer Ældresagen til ikke bare at stille krav, men også se på, hvilken økonomi den enkelte kommune har til at yde service. Nøgletal afslører op til 100 procent forskel på, hvor meget kommunerne bruger på ældrepleje. Se tallene for alle kommuner her.

7,5 millioner til grønne løsninger og lokale initiativer

Erhvervsministeriets Landdistriktspulje åbner nu for ansøgninger om støtte til projekter i landdistrikterne og på øerne. Det sker som noget nyt med et grønt tema som overskrift.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) siger, at der inden et år vil ligge en model for Socialdemokratiets bærende valgløfte om tidlig tilbagetrækning for nedslidte.

Regeringen lover konkret pensionsforslag inden et år

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) vil inden et år præsentere en model for, hvordan Socialdemokratiets store valgløfte om tidlig tilbagetrækning for nedslidte, skal indføres.

Kunst menneskeliggør psykiatrisk center

Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center i Bispebjerg kan fremover byde patienterne velkommen på en ny måde, hvor kunst bidrager til at skabe en anderledes varm atmosfære.

Se tallene: Sådan påvirker flere borgere med lav indkomst udligningen i hver kommune

En overraskende stigning i antallet af borgere med lav indkomstvil flytter et betydeligt udligningsbeløb mellem kommunerne. Se tallene for alle kommuner her.

Overraskende stigning i antallet af borgere med lav indkomst i udligningssystemet

Antallet af borgere med lav indkomst er på trods af højkonjunktur og rekordhøj beskæftigelse steget med over 11.000 i dataene bag den kommunale udligning. Stigningen kommer fra borgere af ikke dansk herkomst - og det er formentligt enten syriske flygtninge eller såkaldte spøgelsesborgere.