(Arkiv) KL's ledelse vil have flere penge til at lave forebyggende arbejde, skriver KL's formand Jacob Bundsgaard og næstformand Martin Damm i Altinget som et svar på en kronik, af social- og indenrigsminister Astrid Krag.

KL kræver ekstra penge efter nyt ønske om mere forebyggelse fra Krag

Kommunernes forhold til social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) når nyt lavpunkt, efter ministeren igen opfordrer kommunerne til at bruge flere penge uden at fortælle, hvor de skal komme fra. KL's formandsskab kræver derfor flere penge fra ministeren.
Foto: Anne Bæk/Ritzau Scanpix

Gladsaxe appellerer til regeringen og KL

Det er et samfundsmæssigt problem, at bankerne ikke vil leve op til vores leverandørkrav, siger Gladsaxes borgmester. Hun beder KL og regeringen tage dialogen med bankerne.

Nogle kommuner har seks gange flere langtidsledige

Brøndby har seks gange så mange langtidsledige som Allerød. Se tallene for alle kommuner her.
Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Mediekommentar: Da Gladsaxe blev statist i kampen for det frie marked

Store medier fortæller i dag fortrinsvis om kommuner, når der i virkeligheden er noget helt andet, de vil fortælle.
Ambassadørordningens succes blev fejret med champagne på rådhuset i Assens, da der var femårs-reception i oktober måned. Her ses byrådsmedlemmer, frivillige, udviklingskonsulenten og borgmesteren.

Lokal kultur bliver håndbragt til nye tilflyttere

Et håndskrevet brev fra borgmesteren og en invitation leveret til døren er en del af en succesfuldt ambassadørordning i Assens, hvor frivillige byder tilflyttere velkommen til kommunen.

Ændret refusion for anbragte flytter penge til relativt få udkantskommuner

Det bliver hovedstadskommuner, som kommer til at betale for hjælp til kommuner med mange anbringelser. Samlet flytter reform mellem 100 og 200 mio. kr.
Regeringen vil styrke indsatsen overfor børn, der svigtes af deres forældre på grund af vold eller andre forhold i hjemmet.

Her er vinderne og taberne på ny refusion

Se her, hvordan tallene for alle kommunerne fordeler sig: Vinderne er udkantskommunerne, mens hovedstadskommunerne taber.
Hovedstadskommunerne vil have ændret formålet med den kommunale udligning, så der også tages højde for forskelle i borgernes leveomkostninger.

Hovedstadskommuner vil have leveomkostninger ind i udligning

Hovedstadskommunerne vil have ændret formålet for den kommunale udligning, så de høje leveomkostninger i hovedstaden også regnes med.
Finansminister Nicolai Wammen (S) vil om kort tid tage stilling til, hvordan regeringen vil arbejde videre med det, som den tidligere regering kaldte "puljehelvedet."

Minister lover at genoptage kampen mod pulje-bureaukrati

Finansministeren vil snart beslutte, hvordan regeringen vil arbejde videre med at bekæmpe bureaukratiet som følge af de mange puljer.
To medarbejdere er bortvist fra Skat. Den ene sag drejede sig om svindel for knap 3 millioner kroner, mens den anden drejede sig om et beløb på mellem 1 og 1,2 millioner kroner. (Arkivfoto)

To medarbejdere i Skat politianmeldt for svindel

Medarbejdere er blevet bortvist efter mistanke om misbrug af statens midler, og samtidig retter Rigsrevisionen hård kritik af Skatteministeriet for mangelfuld kontrol.
Gamle Scene, Det Kongelige Teater

Kort nyt om de seneste kulturbevillinger

Kulturministeriet havde travlt med at få ryddet skrivebordene op til det nye år, for den ene meddelelse efter den anden blev sendt afsted i lind strøm. Her følger en kort opsummering af indholdet i meddelelserne.
Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) sender regningen for de ekstra refusioner til kommunernes udgifter for anbragte børn tilbage til kommunerne.

Regeringen sender regning for større refusioner tilbage til kommunerne

Det bliver de rigeste kommuner med færrest børnesager, som kommer til at betale en stor del af regningen for regeringens børnepakke.