Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S). Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Heunicke: Jeg kommer gerne til Silkeborg og taler udgiftspres

Silkeborg Kommune får lejlighed til at forklare sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke om voldsomt stigende socialudgifter, som kræver besparelser på alt – også et populær klippekort.
Foto: Casper Christoffersen/Scanpix

Silkeborg ville helst have beholdt klippekortet

Sundheds- og ældreministeren forstår ikke, at kommuner kan finde på at tage klippekortsordningen fra de svageste ældre. Her er historien om Silkeborg, en kommune der har gjort det.
Foto: Torkil Adsersen/Ritzau Scanpix

Klippekortet: Ziegler i hård kritik af landspolitisk indblanding

'Latterligt', siger Høje-Taastrups borgmester om landspolitisk indblanding i besparelser på klippekortet. Han regner ikke med, at kommunen selv vil spare yderligere på området.
Foto: Sophia Juliane Lydolph/Ritzau Scanpix

Politikere rejser krav om klippekort på løst grundlag

Både regering og opposition lægger pres på kommunerne for at bevare klippekort til plejecenterbeboere efter nyheden om, at en række kommuner vil afvikle ordningen. Men hvilke, ved vi ikke.

Vismænd: Ny analyse reducerer udgifterne til flere ældre

Ifølge en ny analyse fra Vismændene har de hidtidige analyser overvurderet stigende sundhedsudgifter som følge af flere ældre. Vismændene mener, at det demografiske træk skal revurderes.
Borgmester Anders Gerner Frost forklarer, at kommunens pressede økonomi især skal forklares med en urimelig udligning, samt at kommunen rammes hårdt af at skulle varetage flere opgaver, som tidligere lå hos regionen.

Kommune i knæ vedtager heftige velfærdsbesparelser

Gribskov Kommune skal spare mellem 50 og 75 millioner kroner om året de kommende fire år. Det betyder markante forringelser på velfærdsområdet, erkender borgmester.

+80-årige stiger dramatisk i mange hovedstadskommuner

Mange hovedstadskommuner forventer store stigninger i indbyggere over 80 år i 2020. Især Egedal og Greve er økonomisk udfordrede af udviklingen.

Stigende efterspørgsel på boligfællesskaber

En ny bydel ved Hedehusene Station, 19 minutter med tog fra Københavns Hovedbanegård, er ved at vokse frem. Den hedder Nærheden og fællesskab er i fokus. Her lå seniorerne i kø i flere dage for at få fat i favoritlejligheden.
Kommunerne har budgettet med at bruge færre penge til hver ældre over 85 år i 2019, og det betyder at kommunerne typisk får 6.000 kroner mindre i tilskud til hver 85+ årig i 2020.

Færre penge til ældre over 85 år – men flere til børn og unge

Satserne for de forskellige aldersgrupper er ændret i den kommunale udligning, og det betyder blandt andet færre penge til ældre over 85 år, men flere penge til børn og unge. De nye satser afspejler, at kommunerne har budgetteret med faldende udgifter til ældre.
Der bliver færre ældre og børn end ventet frem til 2022 og derfor blive rpresset på kommunernes budgetter mindre, viser nye tal fra Finansministeriet.

Nye tal: Det demografiske pres stiger markant efter 2023

Det demografiske pres på kommunernes budgetter falder med en halv milliard kroner frem til 2022, men derefter stiger det kraftigt. Se Finansministeriets seneste tal for det demografiske pres her.

Minister vil præcisere svar til Folketinget efter kritik fra FOA

Kraftig kritik fra FOA får nu social- og indenrigsminister Astrid Kragh (S) til at præcisere et svar til Folketinget om fastspændingen af en dement 87 årig kvinde på plejehjemmet Fyrglimt i Thisted. Læs hele ministerens svar her.

Skarp kritik af indenrigsminister for at blande sig direkte i sag hos Ankestyrelsen

Den nye social- og indenrigsminister Astrid Kragh (S) får massiv kritik for at have dømt ansatte på et plejehjem i Thisted inden sagen er behandlet i Ankestyrelsen. Svaret til Folketinget er angiveligt alene baseret på artikel i Ekstra-Bladet.