Ny analyse fra Rockwool Fonden giver regeringen bedre mulighed for at hæve lave ydelser

En ny undersøgelse gør det lettere for regeringen og støttepartierne at hæve de laveste ydelser for ledige. Som den tredie i rækken viser analyse fra Rockwool Fonden, at beskæftigelseseffekten af lave ydelser er tvivlsom.. 
Enhedslisten København har udpeget en stedfortræder for Ninna Hedeager Olsen. Det betyder, at kommunen betaler for to borgmestre. Bestyrelsen kunne dog have besluttet, at Ninna Hedeager Olsen ikke længere skulle være borgmester og dermed have undgået dobbeltløn på lige over 100.000 kroner om måneden. Per Clausen er i dag medlem af partiets hovedbestyrelse (Arkivfoto)

EL-veteran kalder politikeres sær-ret til sygemelding rimelig

Det er ikke kravene til politikernes sygemeldinger den er gal med, men derimod at kravene til alle andre borgere er for stramme, siger Enhedslistens veteran Per Clausen. Han mener, at det er helt rimeligt, at borgmester i København er sygemeldt med løn på fjerde måned uden at have afleveret andet end en mail.

Forskellen i velfærd mellem Venstres valgløfter og S-regeringen endte på mellem seks og ni promille

Den nye socialdemokratiske regering vil blot bruge mellem seks og knap ni promille mere på velfærd end de løfter, som Venstre gav i valgkampen. Til gengæld er den nye regerings økonomisk politik et markant skifte både i forhold til VLAK-regeringens politik og især i forhold dens regeringsgrundlag.

Fakta: 27 procents stigning i nytildelinger af førtidspensioner

En stor stigning i førtidspensioner vil øge presset på de offentlige udgifter, herunder en 27 procents stigning i nytildelinger fra 2017 til 2018. Se forklaringen og den store forskel på nytildelinger af førtidspension i kommunerne her. 

Borgmester: Udkantskommuner taber på forlængelser af førtidspension

Hjørrings borgmester Arne Boelt (S) vil have fuld refusion for de borgere, der i de kommende år får forlænget deres førtidspension på grund af en stadig senere folkepension. Arne Boelt kalder stigningen i ældre førtidspensionister for "en voksende tikkende bombe".

4 ud af 10 pensionister har ingen arbejdsmarkedspension

Selvom pensionsbidrag i løbet af de seneste 30 år er blevet en fast del af overenskomster på både det private og det offentlige område, lever mange danske pensionister stadigvæk alene af folkepension.

Støttepartier ønsker ny økonomisk 2030-plan for at sikre penge til forhandlinger

En kommende regering risikerer ifølge ny analyse at holde den offentlige økonomi i unødvendigt stramme tøjler, hvis den holder fast på de nuværende 2025-mål. R, EL og SF vil se frem mod 2030.
Lidt under en fjerdedel af folk på kontanthjælpsydelser er vurderet som jobparate, hvilket vil sige, at de kan tage et job i morgen. (Arkivfoto)

Antallet af folk på kontanthjælp er det laveste i ti år

Der har været et fald i antallet af modtagere på offentlige ydelser som kontanthjælp i starten af 2019. 125.900 personer var på kontanthjælpsydelser ved udgangen af marts. Det er et fald på 13.300 på et år.
Pernille Skipper fra SF enhedslisten ankommer til regeringsforhandlinger med Socialdemokratiet på Christiansborg i København, fredag den 7. juni 2019. Socialdemokratiet har indledt regeringsforhandlinger fredag den 7. juni efter folketingsvalget den 5. juni 2019.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Skipper er kompromisvillig under regeringsforhandlinger

Enhedslisten går ind til forhandlingerne om at danne regering med en pragmatisk tilgang og et kompromisvilligt sind.

Antallet af kommuner med høj ledighed falder fra 33 til 20 på bare et år

På bare et år er antallet af kommuner med en ledighed på fire procent eller mere faldet fra 33 til 20. Nu er kommunerne med høj ledighed koncentreret blandt de store byer og et mindre antal udkantskommuner. Se tallene for alle kommuner her.

16 kommuner har skåret 0,5 procent eller mere af ledigheden på bare et år

Det er især kommuner med store sociale problemer, som har fået markant færre ledige det seneste år. Samtidig falder ledigheden nu også markant i Odense, Aalborg og Esbjerg, mens Aarhus og København hænger fast i høj ledighed. Se tallene for alle kommuner her.

Dansk Byggeri: Ikke længere risiko for overophedning

Frygten for overophedning i bygge- og anlægssektoren kan endeligt afblæses med onsdagens konjunkturtal. Vi er i det gule felt, ikke det røde, siger Dansk Byggeris cheføkonom, som venter flad vækstkurve fra andet halvår.