Rasmus Prehn vikarierer for kulturministeren

Kultur- og kirkeminister Joy Mogensen (A) holder orlov indtil videre.
Seniorfælleskabet Kamelia hus har også fælles bibliotek.

Kickstart for flere bofællesskaber

Realdania står bag en landsdækkende indsats for at kickstarte udviklingen af moderne seniorbofællesskaber, fordi efterspørgslen er rigtig stor. Det sker i samarbejde med både private og almene bygherrer.

Samtidskunsten er kommet til Sønderjylland

Kunsthal 6100 ønsker at være et sted for samtidskunst og opbygning af nye fællesskaber. Kunsthallen er netop åbnet i Haderslev.
Anna Krogh bliver ny direktør for KPA

Hurtigt direktørskifte hos KPA

Kunsten på Arbejde (KPA) skifter direktør igen og nu bliver Anna Krogh frontfigur hos foreningen, som er en af landets største udstillingsinstitutioner.

Stigende efterspørgsel på boligfællesskaber

En ny bydel ved Hedehusene Station, 19 minutter med tog fra Københavns Hovedbanegård, er ved at vokse frem. Den hedder Nærheden og fællesskab er i fokus. Her lå seniorerne i kø i flere dage for at få fat i favoritlejligheden.
Limfjordsteatret i Nykøbing Mors, der indvies den kommende weekend. Foto: Lars Horn, Baghuset

Mors får nyt teaterhus til godt 35 mio. kroner

Det nye Limfjordsteater på Mors bliver officielt indviet den 27.-29. september og samtidigt markeres egnsteaterets 30-års jubilæet. Teatret har været på vej siden 2004 og bliver nu et hus med både dramaskole og foreninger.

Arbejdermuseet får pris for arbejdet med unge

Arbejdermuseet i København har netop modtaget den internationale DASA-pris for at være "en levende institution, der gennem undervisningsprogrammer engagerer børn og unge i grundlæggende demokratiske processer."
Irene Griegst

Kolding får statens smykker

Fremover skal vi til Koldinghus for at opleve Statens Kunstfonds smykkesamling 'Vores Smykker', som rummer den ypperste danske smykkekunst fra fem årtier.

Flere skal deltage i kulturlivet

Kulturpolitik handler om at alle deltager og gør en forskel, derfor skal fokus flyttes, så flest muligt får lyst til at bruge kulturen. Ordene kommer fra kulturminister Joy Mogensen (A), som Politiken har interviewet til lørdagens K-tillæg.

Ny formand for udvalg med indgående kendskab til Sydslesvig

Kulturminister Joy Mogensen har udnævnt Enhedslistens Christian Juhl til ny formand for Folketingets Sydslesvigudvalg.

Revisionen retter kritik mod Kunstfondens tildeling af tilskud

Statens Kunstfond får middel kritik fra statsrevisorerne for tildelingen af tilskud, fordi kriterierne i en række tilfælde ikke har været tilstrækkeligt klare og derfor har det været vanskeligt at afgøre, om ansøgerne lever op til tildelingskriterierne.
Vitskøl Kloster

Vitskøl Kloster danner ramme om ungdomsuddannelse

Vitskøl Kloster i Vesthimmerland danner ramme om et tilbud til 18-30-årige, som af sociale og personlige årsager har haft svært ved at finde sig til rette i uddannelsessystemet. Den 28. september indvies en ny kostskolebygning og café med indgang til den historiske del af klosteret.