Det er blevet billigere at få udført asfaltarbejder, og det sparer sammen med lavere prisudvikling på andre bygge- og anlægsopgaver kommunerne for over en kvart milliard kroner.

Prisfald på anlæg sparer kommuner for over en kvart milliard

Kommunerne kan glæde sig over, at de har sparet godt en kvart milliard på anlæg takket være lavere prisstigninger. Men det kan gøre det sværere at hæve anlægsrammen i 2021.
Enhedslisten med kommunalordfører Jette Gottlieb (th) vil kæmpe for, at regeringen indgår forlig om udligningen med partierne i rød blok.

Enhedslisten: Udligning mellem kommunerne skal hæves

Højere landsudligning skal gøre hovedstadsudligningen overflødig. 13 ekstra millarder til kommunerne skal sikre, at ingen lider tab. Læs interview med kommunalordfører Jette Gottlieb.
Forsvarsminister Trine Bramsen (S) kalder sag om muligt svindel mod Forsvarets Ejendomsstyrelse "meget alvorlig". (Arkivfoto)

To medarbejdere er anholdt for svindel i Forsvaret

To ansatte i Forsvarets Ejendomsstyrelse er anholdt for svindel. Det minder om Britta-sagen, mener professor.
KL-formand Jacob Bundsgaard kræver 3,5 milliarder i ekstraordinært finanseringstilskud gjort permanente som led i udligningsreform,

KL-advarsel: Udligningsreform kan udløse højere skat og lavere service

KL-formand vil have ekstraordinært finansieringstilskud gjort permanent for at undgå økonomiske problemer i mange kommuner efter en udligningsreform.
Også ved forhandlingerne om økonomiaftalen for 2020 lykkedes det KL at få det "ekstraordinære finansieringstilskud" med igen, og dermed kan det fejre otte års fødselsdag i 2020.

Baggrund: Sådan blev 3,5 ekstraordinære milliarder helt ordinære

Det ekstraordinære finansieringstilskud er med otte år på bagen blevet ordinært. Læs historien om de 3,5 milliarder kroner i denne baggrundsartikel.
Mange kommune er igang med en helt lovlig men kreativ ompostering af vedligeholdelsesopgaver til anlægskontoen. (arkivfoto)

Kommuner har travlt med omkonteringer for at undgå bøder fra staten

Kommuner forsøger at undgå bøder fra staten ved at udnytte uklarhed i de kommunale regnskabsregler.
En rundspørge fra Danske Kommuner, der udgives af KL, viser, at syv ud af ti borgmestre forventer, at den kommende reform af udligningssystemet vil sende flere penge til netop deres kommune. (Arkivfoto)

Syv ud af ti borgmestre forventer gaveregn til egen kommune

Ikke alle får ønskerne opfyldt, siger professorer om udligning, som vil efterlade en del skuffede borgmestre.

Laveste udvikling i skattepligtige indkomster i fem år – se din kommunes tal

Den skattepligtige indkomst pr. person steg kun med 0,5 procent sidste år; den laveste stigning siden 2013, viser nye tal. 28 kommuner har direkte haft faldende gennemsnitsindkomst.
Sundhedsplejersker forebygger unødvendige akutte henvendelser i sundhedsvæsenet fra forældre til 0-2 årige, viser ny benchmark. En unødvendig henvendelse fra forældre kan koste kommunen optil 25.000 kroner. (Arkivfoto).

God sundhedspleje reducerer antallet af akutte sygehusbesøg

Ny analyse giver kommunerne forslag til, hvordan de på sigt kan spare penge ved at styrke indsatsen for at undgå unødvendige henvendelser til hospitalerne fra småbørnsfamilier.

Hovedstadskommuner indleder udligningskampagne på Twitter

31 hovedstadskommuner vil formidle facts i ny julekalender, men bliver mødt med masser protester fra provinsens kommunefolk.
Det kommer til at øge uligheden, når prisen for en pakke cigaretter om cirka to år er blevet forhøjet med omkring 50 procent i forhold til det nuværende niveau. (Arkivfoto)

Cepos: Prishop på cigaretter vil øge uligheden en del

Cheføkonom mener på baggrund af folketingssvar, at øget tobaksafgift vil give lommesmerter i nogle husstande.
Minimumsnormeringer var et ultimativt krav fra SF's formand Pia Olsen Dyhr, men det endte med at blive udskudt til 2025.

Minimumsnormeringer udskudt til 2025

SF's stort anlagte minimumsnormering er udskudt til 2025. Kommunerne får fem år til at indfase dem.