SF forslag om mindstenormering vil udløse besparelser på andre velfærdsområder i mange kommuner

SF's gentager sit krav om mindstenormeringer for at støtte regeringens finanslov. Men SF's forslag vil udløse kraftige besparelser på andre velfærdsområder i de kommuner, som i dag har normeringer under landsgennemsnittet. Læs her hvorfor.

Analyse: Økonomiforhandlinger bliver første fase af velfærdsskuffelse

Finansminister Wammen er på en svær opgave. Hans eget parti har skabt store forventninger om bedre velfærd, men der er ikke penge nok i kassen. Læs her, hvorfor økonomiforhandlingerne ender med velfærdsskuffelse, men også med flere penge til regioner og kommuner end de fik sidste år.

Regioner kræver to mia. til at indfri regeringens valgløfter

Danske Regioner presser regeringen med krav om to milliarder ekstra for at indfri regeringens egne valgløfter. Finansministeren vil fokuserer på en udgift på cirka een milliard til demografi, og vil dække dele af øvrige udgifter ved effektiviseringer af regionernes administration.

19 kommuner taber både på refusioner og beskæftigelsestilskud

I 19 danske kommuner lider kommunerkasserne kraftigt under, at kommunen taber på både omlægningen af refusionerne på arbejdsmarkedsydelser og på beskæftigelsestilskuddet. Se hvilke kommuner der taber dobbelt her.

Tilfældighed i udligning dræner kommuner med mange nye førtidspensionister

Det er en sandhed med modifikationer, når blandt andet beskæftigelsesminister Peter Hummegaard (S) siger, at kommunerne bliver kompenseret for udgifterne til det stigende antal førtidspensionster. Se her, hvorfor en række især yder- og landkommunerne taber penge, mens bykommuner og hovedstadskommuner kan se frem til gevinst.

Udligningssystemet straffer kommuner, der giver kontanthjælpsmodtagere førtidspension

Det meget udskældte kommunale udligningssytem straffer de kommuner, som i disse måneder tildeler førtidspension til de borgere, som har været på ressourceforløb. Det belønner ifølge borgmester kommuner, som er langdomme til at afklare syge borgere. Se forklaringen her.
Der er blevet lovet meget under valgkampen, og regeringens støttepartier har alle deres egne mærkesager. Derfor er der lagt op til hårde forhandlinger, vurderer politisk kommentator Noa Redington.

Kommentator: Nu skal regeringen levere på velfærdsløfter

Denne uges møde med kommuner og regioner bliver den første egentlige forhandling for den nye regering.
Kommuner og regioner har store  forventninger, når de onsdag mødes med finansminister Nicolai Wammen (S) om økonomien for 2020.

Kommuner og regioner øjner milliarder efter velfærdsvalg

Efter valgets mange løfter om bedre velfærd er ønskelisten stor til regeringen i økonomiforhandlingerne.

Skarp kritik af indenrigsminister for at blande sig direkte i sag hos Ankestyrelsen

Den nye social- og indenrigsminister Astrid Kragh (S) får massiv kritik for at have dømt ansatte på et plejehjem i Thisted inden sagen er behandlet i Ankestyrelsen. Svaret til Folketinget er angiveligt alene baseret på artikel i Ekstra-Bladet.

Regeringens udskydelse af forhandlinger giver borgerne mindre indflydelse på kommunale budgetter

Når kommunerne begynder forhandlingerne til næste års kommunalbudget, får borgerne mindre indflydelse på, hvordan pengene skal bruges. KL og regeringen er nemlig endnu ikke begyndt forhandlingerne om kommunernes økonomi for næste år.

Faxe satser på forebyggelse mod udgiftseksplosion

Tidlig indsats skal bremse den voldsomme stigning i de sociale udgifter på børneområdet i Faxe. "Jeg er sikker på, at dette på sigt vil kunne betale sig," siger socialudvalgsformand.

Knap en million borgere skylder penge til det offentlige

Antallet af danskere med gæld til stat, kommuner og regioner er på få år eksploderet, viser en ny opgørelse.