Stor forskel på anbringelser

Nogle kommuner anbringer ti gange så mange børn som andre, viser nye tal. Se tallene for alle kommuner her.
Boligområdet Aldersrogade i København er en af fem ghettoer i hovedstaden, som alene på er ghettolisten, fordi Boligministeiret sammenligner beboernes indkomster med hele Region Hovedstaden, som også rummer de rige nordsjællandske kommuner.

Høje indkomster i Nordsjælland gør fem boligområder i København og Høje-Taastrup til ghettoer

Fem ud af 11 ghettoer i hovedstaden er kun ghettoer, fordi deres indkomster sammenlignes med hele Region Hovedstaden, hvor indkomsten trækkes op af rige kommuner.

Udgifter til det specialiserede børneområde er steget med ti procent på Sjælland

De 17 kommuner i Region Sjælland har i gennemsnit haft en stigning i udgifterne på det specialiserede børne- og ungeområde fra 2014 til 2018 på 10 procent. Flere modtager sociale foranstaltninger, ligesom udgifterne for den enkelte modtager er steget.
(Arkivfoto)

Danmark rykker frem: Nu næstbedste sted at bo i verden

Det nyligt udkomne Social Progress Index, der er lavet i samarbejde mellem organisationen Social Progress Initiative og Konsulentfirmaet Deloitte, viser, at Danmark er rykket fra en fjerdeplads i 2018 til en andenplads i årets indeks. Nordmændene indtager førstepladsen.

Fire ud af fem kommuner har budgetteret med besparelser på handicappede i 2019

Fire ud af fem kommuner har budgetteret med faldende udgifter til handicappede i 2019 sammenlignet med det faktiske forbrug i 2018. Se tallene for alle kommuner.

Se, hvilke kommuner der skal spare på handicappede børn og unge i år

81 kommuner har budgettet med lavere udgifter til det specialiserede socialområde for børn i 2019 sammenlignet med det faktiske forbrug i 2018. Se tallene for alle kommuner her.

Borgmester: Klassisk økonomistyring virker ikke på handicapområdet

Herlev Kommune har flyttet fokus fra klassisk økonomistyring til udvikling af tilbudene til handicappede børn og voksne for at stoppe kraftig vækst i udgifterne. Læs her, hvordan det er lykkedes.

Vordingborg hævede budgettet til voksne handicappede – men er stadig udfordret

Vordingborg er en af de relativt få kommuner, der har hævet budgettet for handicappede voksne  i 2019 i forhold til det faktiske forbrug i 2018. Alligevel er det en udfordring at holde budgettet. Se tallene for alle kommuner her.

Kommunerne har færre penge i budgettet til handicappede i 2019

Kommunernes budgetter for 2019 betyder, at der skal spares 2,1 milliarder kroner på det specialiserede socialområde i år set i forhold til det faktiske forbrug i 2018. Det skulle ifølge kommuneaftalen med VLAK-regeringen for 2019 sikres gennem skrappere budgetstyring - men det er ikke lykkedes.

Nyt boligkoncept i Kolding skal sætte standard for inklusion og fællesskab

Et nyt boligkoncept ”Det åbne boligfællesskab” skal med en god blanding af studieboliger, familieboliger og seniorbofællesskab, og så skal det være til at betale. 

Handicapbesparelser på 5,8 mio. i København i fokus ved økonomiforhandling

En besparelse på handicapområdet i København på 5,8 millioner - svarende til 580.000 kroner i en gennemsnitskommune - er blevet et centralt punkt i kommunernes krav om flere penger i økonomiforhandlingerne, efter minister udtrykker forståelse for protester fra handicappede. Nu kræver Københavns overborgmester flere penge fra ministeren.

Forskere efterlyser fotos af livskvalitet på landet

Et forskerteam opfordrer beboerne i fem geografiske områder til at sende fotos af det, de opfatter som livskvalitet i deres hverdag. Områderne er: Lemvig-Struer, Norddjurs, Faaborg-Midtfyn, Vordingborg og Bornholm.