(Arkiv) KL's ledelse vil have flere penge til at lave forebyggende arbejde, skriver KL's formand Jacob Bundsgaard og næstformand Martin Damm i Altinget som et svar på en kronik, af social- og indenrigsminister Astrid Krag.

KL kræver ekstra penge efter nyt ønske om mere forebyggelse fra Krag

Kommunernes forhold til social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) når nyt lavpunkt, efter ministeren igen opfordrer kommunerne til at bruge flere penge uden at fortælle, hvor de skal komme fra. KL's formandsskab kræver derfor flere penge fra ministeren.

Nogle kommuner har seks gange flere langtidsledige

Brøndby har seks gange så mange langtidsledige som Allerød. Se tallene for alle kommuner her.

Ændret refusion for anbragte flytter penge til relativt få udkantskommuner

Det bliver hovedstadskommuner, som kommer til at betale for hjælp til kommuner med mange anbringelser. Samlet flytter reform mellem 100 og 200 mio. kr.
Regeringen vil styrke indsatsen overfor børn, der svigtes af deres forældre på grund af vold eller andre forhold i hjemmet.

Her er vinderne og taberne på ny refusion

Se her, hvordan tallene for alle kommunerne fordeler sig: Vinderne er udkantskommunerne, mens hovedstadskommunerne taber.
Hovedstadskommunerne vil have ændret formålet med den kommunale udligning, så der også tages højde for forskelle i borgernes leveomkostninger.

Hovedstadskommuner vil have leveomkostninger ind i udligning

Hovedstadskommunerne vil have ændret formålet for den kommunale udligning, så de høje leveomkostninger i hovedstaden også regnes med.
Finansminister Nicolai Wammen (S) vil om kort tid tage stilling til, hvordan regeringen vil arbejde videre med det, som den tidligere regering kaldte "puljehelvedet."

Minister lover at genoptage kampen mod pulje-bureaukrati

Finansministeren vil snart beslutte, hvordan regeringen vil arbejde videre med at bekæmpe bureaukratiet som følge af de mange puljer.
Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) sender regningen for de ekstra refusioner til kommunernes udgifter for anbragte børn tilbage til kommunerne.

Regeringen sender regning for større refusioner tilbage til kommunerne

Det bliver de rigeste kommuner med færrest børnesager, som kommer til at betale en stor del af regningen for regeringens børnepakke.
Den mest markante ændring er anbringelse af tre søskende på institution, hvor refusionsprocenten stiger fra 7 procent til 42 procent. (Arkivfoto)

Børnepakke øger refusion med op til 35 procentpoint

Forslag vil gøre det markant billigere for den enkelte kommune at anbringe flere søskende fra samme familie. Se tallene her.
KL's formand Jacob Bundsgaard forventer, at regeringen er klar til at give kommunerne ekstra penge ved årets kommuneforhandlinger, efter social- og indenrigsministeren på årets KØF-møde har talt imod lukning af små og dyre institutioner.

KL vil kræve flere penge for at indfri ministerkrav om nærhed

Kommunernes Landsforening kræver ekstra penge ved de kommende økonomiforhandlinger for at opfylde ministerønske om ikke at lukke små institutioner.
Mange borgmestre ryster på hovedet af den tale, som social- og indenrigsminister Astrid Krag holdt på det kommunal økonomiske topmøde i Aalborg.

Kommentar: Aalborg kalder Astrid Krag

Astrid Krag efterlod landets borgmestre hovedrystende efter tale med krav om flere små decentrale institutioner, som ikke har noget hold i den økonomiske virkelighed.
Hjørring borgmester Arne Boelt inviterer social- og indenrigsminister til Hjørring, så kun kan møde virkeligheden ude i de danske kommuner, og forstå hvorfor det koster 250 millioner at opfylde hendes velfærdsønsker bare i Hjørring Kommune.

Arne Boelt: Jeg krøb længere og længere ned i stolen

Ministerens krav om lokal velfærd vil ifølge borgmester koste 250 mio. kr. alene i Hjørring Kommune.
Kalundborgs borgmester Martin Damm (V) forventer, at regeringen giver et særligt tilskud til tyndt befolkede landkommuner efter social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) har krævet stop for lukning af små kommunale institutioner.

Damm: Ministertale må medføre øget tilskud til landkommuner

Ministers ønske om stop for lukning af små kommunale institutioner udløser krav om særtilskud til landkommuner.