Jo flere store idrætshaller og græsbaner en kommune har i forhold til indbyggertal, jo flere foreningsaktive borgere har kommunen.

Idrættens medlemstal følger antallet af kommunale idrætsfaciliteter

Antallet af faciliteter i de danske kommuner hænger positivt sammen med antallet af medlemmer i idrætsforeningerne, viser ny forskning fra SDU.

Markant fald i antal langtidsledige – men en del kommuner har stigning

17 procent færre langtidsledige i hele landet, men nogle kommuner har fået flere langtidsledige det seneste år. Se tal for alle kommuner her.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Flere banker siger ja til KL’s nye anti-hvidvaskkrav

Gladsaxe er langt fra alene om at stille skrappe krav til bankerne. Tre andre kommuner har gennemført udbud af bankforretninger med de nye KL-krav.
(Arkiv) KL's ledelse vil have flere penge til at lave forebyggende arbejde, skriver KL's formand Jacob Bundsgaard og næstformand Martin Damm i Altinget som et svar på en kronik, af social- og indenrigsminister Astrid Krag.

KL kræver ekstra penge efter nyt ønske om mere forebyggelse fra Krag

Kommunernes forhold til social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) når nyt lavpunkt, efter ministeren igen opfordrer kommunerne til at bruge flere penge uden at fortælle, hvor de skal komme fra. KL's formandsskab kræver derfor flere penge fra ministeren.
Foto: Anne Bæk/Ritzau Scanpix

Gladsaxe appellerer til regeringen og KL

Det er et samfundsmæssigt problem, at bankerne ikke vil leve op til vores leverandørkrav, siger Gladsaxes borgmester. Hun beder KL og regeringen tage dialogen med bankerne.

Nogle kommuner har seks gange flere langtidsledige

Brøndby har seks gange så mange langtidsledige som Allerød. Se tallene for alle kommuner her.
Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Mediekommentar: Da Gladsaxe blev statist i kampen for det frie marked

Store medier fortæller i dag fortrinsvis om kommuner, når der i virkeligheden er noget helt andet, de vil fortælle.
Ambassadørordningens succes blev fejret med champagne på rådhuset i Assens, da der var femårs-reception i oktober måned. Her ses byrådsmedlemmer, frivillige, udviklingskonsulenten og borgmesteren.

Lokal kultur bliver håndbragt til nye tilflyttere

Et håndskrevet brev fra borgmesteren og en invitation leveret til døren er en del af en succesfuldt ambassadørordning i Assens, hvor frivillige byder tilflyttere velkommen til kommunen.

Ændret refusion for anbragte flytter penge til relativt få udkantskommuner

Det bliver hovedstadskommuner, som kommer til at betale for hjælp til kommuner med mange anbringelser. Samlet flytter reform mellem 100 og 200 mio. kr.
Regeringen vil styrke indsatsen overfor børn, der svigtes af deres forældre på grund af vold eller andre forhold i hjemmet.

Her er vinderne og taberne på ny refusion

Se her, hvordan tallene for alle kommunerne fordeler sig: Vinderne er udkantskommunerne, mens hovedstadskommunerne taber.
Hovedstadskommunerne vil have ændret formålet med den kommunale udligning, så der også tages højde for forskelle i borgernes leveomkostninger.

Hovedstadskommuner vil have leveomkostninger ind i udligning

Hovedstadskommunerne vil have ændret formålet for den kommunale udligning, så de høje leveomkostninger i hovedstaden også regnes med.
Finansminister Nicolai Wammen (S) vil om kort tid tage stilling til, hvordan regeringen vil arbejde videre med det, som den tidligere regering kaldte "puljehelvedet."

Minister lover at genoptage kampen mod pulje-bureaukrati

Finansministeren vil snart beslutte, hvordan regeringen vil arbejde videre med at bekæmpe bureaukratiet som følge af de mange puljer.