Vordingborg hævede budgettet til voksne handicappede – men er stadig udfordret

Vordingborg er en af de relativt få kommuner, der har hævet budgettet for handicappede voksne  i 2019 i forhold til det faktiske forbrug i 2018. Alligevel er det en udfordring at holde budgettet. Se tallene for alle kommuner her.
Christian Købke, Udsigt fra Dosseringen ved Sortedamssøen mod Nørrebro, 1838, SMK.

Guldalderens tværfaglighed genoplives

Hvordan kan samspillet mellem videnskab, kunst og tænkning i guldalderen inspirere os i dag? Spørger Statens Museum for Kunst, når museet puster liv i en gammel guldaldertradition og inviterer til tværfaglige samtaler inden for økonomi, litteratur og naturvidenskab i København og Thy.

Kommunerne har færre penge i budgettet til handicappede i 2019

Kommunernes budgetter for 2019 betyder, at der skal spares 2,1 milliarder kroner på det specialiserede socialområde i år set i forhold til det faktiske forbrug i 2018. Det skulle ifølge kommuneaftalen med VLAK-regeringen for 2019 sikres gennem skrappere budgetstyring - men det er ikke lykkedes.

Kommuneforhandlinger: Regeringen spillede ud med markante serviceforringelser i kommunerne

Finansministeren holdt fast i et så lille løft til kommunerne, at KL's bestyrelse jokede med, at man ville kræve tidligere Simon Emil Ammitzbøll-Bille fra Liberal Alliance tilbage i regeringen,fordi han prioriterede kommunerne og velfærden højere end den nye S-regering. Læs her om det dramatiske forløb under kommuneforhandlingerne.
Det omdiskuterede tolkegebyr er en underskudsforretning, mener formand i Danske Regioner, Stephanie Lose (V). (Arkivfoto).

Tolkegebyret er en underskudsforretning i millionklassen

Regionerne har udsendt regninger på cirka ti millioner kroner. Knap fire millioner kroner er blevet betalt.

Tilskud til kunstoplevelser for børn

Huskunstnerordningen har ansøgningsfrist den 1. oktober og ordningen åbner op for at børn og unge i børnehaver, skoler eller ungdomsinstitutioner kan udforske kunst i selskab med professionelle kunstnere.

Hæder til vellykket renovering

Den gamle transformerstation, der i dag er forvandlet til Hotel Herman K i København, og Ørstedspavillonen i Rudkøbing modtog torsdag priser for vellykket renovering. 

Jobcentre vejleder tusindvis af flygtninge og indvandrere om repatriering

Jobcentre i hele landet er netop nu ved at sikre, at flygtninge, familiesammenførte og gæstearbejdere bliver vejledt om muligheden om at få støtte til at vende hjem til deres oprindelige hjemland. I Københavns Kommune drejer det sig om knap 6.000 borgere.

KL og regeringen vil kortlægge kommunernes beskæftigelsesudgifter

Regeringen og Kommunernes Landsforening vil sammen kortlægge beskæftigelsesudgifterne i kommunerne, fremgår det af økonomiaftalen for 2020. Det sker efter kritik af stigende udgifter til administration samtidig med et markant fald i antal arbejdsløse borgere. Thomas Kastrup-Larsen, formand for KLs arbejdsmarkeds- og borgerserviceudvalg, er ikke enig i kritikken. Læs og lyt

Borgmester: Kommunalaftale flytter ny kommunalreform længere væk

Årets kommuneaftale åbner for, at kommunerne kan samarbejde om myndighedsopgaver. i Odder og Solrød er man ikke afvisende over for tanken. "Nu er det måske knapt så aktuelt med en kommunalreform 2.1," siger Solrøds borgmester, Niels Hörup.

Ny opgørelse: S-regering kan kun annullere meget få skattelettelser

Opgørelse fra Finansministeriet viser, at der er meget snævre grænser for, hvor mange af de borgerlige regeringers skattelettelser, som den nye regering reelt kan rulle tilbage. Se oversigten her.

Michael Ziegler: Derfor kunne jeg ikke støtte aftalen

Nedskæringer bliver den uundgåelige konsekvens af kommuneaftalen, fastholder Høje-Taastrups borgmester, Michael Ziegler (K). Hans udgiftsskøn er snarere for lavt end for højt, siger han efter en rundspørge blandt konservativt ledede kommuner.