Analyse: Forlig forhindrer venstrefløj i at presse en S-regering

Næsten alle de store områder på beskæftigelsesområdet er forligsbelagt, og dermed har de borgerlige partier veto, viser en analyse, som NB-Beskæftigelse har foretaget. Venstrefløjen erkender, at det vil begrænse deres indflydelse efter et valg. Se her, hvilke områder venstrefløjen kan få indflydelse på.

Ny guide til kommunerne om udvikling af landsbyerne

En ny guide samler erfaringer og gode råd til kommunerne om, hvordan de i samarbejde med borgerne kan udvikle et lokalområde og styrke fællesskabet på landet. Se nogle af de gode råd om landsbyklynger her.

Venstre melder klart ud om udligning: København skal betale til fattige kommuner

Venstre gør nu definitivt op med VLAK-regeringens holdning til kommunal udligning. Nu vil partiet øge udligningen, så kommunerne får bedre mulighede ror at tilbyde sine borgere det samme skatte- og serviceniveau.

Kommuner med udsigt til mange og fattige pensionister kræver udligningskommission

Nye tal for antallet af ældre i kommunerne får flere kommuner til at gentage kravet om en udligningsreform. Pengene skal følge med borgeren, siger de.

Stigningen i antallet af offentligt ansatte kan kun lige følge folketallet

Antallet af offentlige ansatte kan kun lige præcis følge med det stigende folketal, viser de seneste tal fra Danmarks Statistik. Staten er den eneste sektor, som har udvidet antallet af ansatte hurtigere end befolkningsudviklingen.

Mindstenormering efter norsk model vil kræve 9.485 ekstra fuldtidsansatte

Der ville mangle 9.485 fuldtidsansatte i landets institutioner, hvis der var samme minimumsnormeringer i Danmark, som de har i Norge. Det viser undersøgelse lavet for Enhedslisten.

S vil bruge 14 milliarder mindre på offentlige bygninger

I Socialdemokratiets 2025-plan bliver der rykket 14 mia. kr. væk fra pengekassen til offentlige investeringer i offentlige bygninger som f.eks. skoler. V kritiserer S for at bruge pengene to gange.

Stigning i beskæftigelse trods brexit og handelskrig

Der er fortsat fremgang på det danske arbejdsmarked, hvor flere kommer i job. Antallet af lønmodtagere er steget uafbrudt siden 2013. I marts kom yderligere 3600 i beskæftigelse.
Ifølge Noa Redington, politisk kommentator, har Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl trukket tæppet væk under Socialdemokratiets plan om at samarbejde med begge fløje i Folketinget.

Kommentator: Thulesen Dahl hiver tæppet væk under S-plan

Det er en politisk bombe, at DF-formand nu vender ryggen til Socialdemokratiet, mener Noa Redington.

Her bliver fattige pensionister et problem

Nye tal fra VIVE viser, at pensionsformuerne er meget ulige fordelt geografisk. Dermed er det ikke nødvendigvis et problem at have mange pensionister, blot de er rige. Kommuner som både har mange og fattige pensionister - de får derimod et problem. NB-Økonomi introducerer her pensionistproblemindekset.

Professor: Pensionsforskelle skaber yderligere pres for mere udligning

Tendensen med større forskelle i de ældres pensionsformuer og en skæv fordeling af pensionisterne mellem kommunerne vil skabe et pres for øget udligning, forudser professor. Læs her, hvorfor kommuner med flere og fattigere ældre vil kræve flere penge fra kommuner med færre og rigere pensionister.

Så meget skal en huskøber tjene for at købe et hus på 110 kvadratmeter i din kommune

En boligkøber skal tjene mere end ti gange så meget for at købe et hus på Frederiksberg sammenlignet med Lolland. Se her, hvor meget en huskøber skal have i årlig bruttoindkomst for at købe et hus på 110 kvadratmeter i din kommune.