Ændret refusion for anbragte flytter penge til relativt få udkantskommuner

Det bliver hovedstadskommuner, som kommer til at betale for hjælp til kommuner med mange anbringelser. Samlet flytter reform mellem 100 og 200 mio. kr.
Regeringen vil styrke indsatsen overfor børn, der svigtes af deres forældre på grund af vold eller andre forhold i hjemmet.

Her er vinderne og taberne på ny refusion

Se her, hvordan tallene for alle kommunerne fordeler sig: Vinderne er udkantskommunerne, mens hovedstadskommunerne taber.
Hovedstadskommunerne vil have ændret formålet med den kommunale udligning, så der også tages højde for forskelle i borgernes leveomkostninger.

Hovedstadskommuner vil have leveomkostninger ind i udligning

Hovedstadskommunerne vil have ændret formålet for den kommunale udligning, så de høje leveomkostninger i hovedstaden også regnes med.
Finansminister Nicolai Wammen (S) vil om kort tid tage stilling til, hvordan regeringen vil arbejde videre med det, som den tidligere regering kaldte "puljehelvedet."

Minister lover at genoptage kampen mod pulje-bureaukrati

Finansministeren vil snart beslutte, hvordan regeringen vil arbejde videre med at bekæmpe bureaukratiet som følge af de mange puljer.
Flere af regeringens samarbejdspartnere ser gerne at sparekravene til DR tages op, når der skal forhandles ny kontrakt i 2020.

Kulturpolitik i 2020

Er kulturpolitikken helt død og er der ingen politikere, som kæmper for vores kulturliv? Det mener i hvert fald tidligere kulturminister Brian Mikkelsen og således startede 2020 op med debat om kulturen.
Det Kongelige Teater skal ud i hele landet med teatrets aktiviteter. Fotoet er fra balletten 'Nøddeknækkeren'.

Det Kongelige Teater skal nå ud til hele Danmark

Bred politisk opbakning bag en forlængelse af aftalen med Det Kongelige Teater i et år. Rammeaftalen indebærer samtidigt, at Det Kongelige Teater skal komme med forslag til nye publikumsaktiviteter for børn og nye målgrupper i hele landet.
To borgmestre fra Lejre og Stevns har hver for sig henvendt sig til Social- og Indenrigsministeriet for at gøre opmærksom på en række socioøkonomiske forhold, der skævvrider den kommunale udligning. (Arkivfoto)

To af hovedstadens landkommuner: Storbyerne må betale mere

Landkommunerne Lejre og Stevns er klemt inde mellem hovedstaden og provinsen, og det fører ifølge de to borgmestre til, at deres sociale udgiftsbehov undervurderes. De stiller derfor krav til ændringer i udligningssystemet.
Besøgende på Skagens Museum.

En tur på museet er en investering i dit helbred

En stor britisk undersøgelse viser, at der er en klar sammenhæng mellem menneskers brug af museer, teatre og koncertsteder og deres levetid.
Nye toner fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S). Han truer kommunerne med sanktioner, hvis de ikke holder samtaler med indvandrere på kontanthjælp.

Minister vil løse kommuners manglende indsats over for indvandrere gennem mere kontrol

Skærpet tilsyn skal sikre, at indvandrere kommer til samtaler i jobcentrene. Det fremgår af et svar til Folketinget.
Fredericia Teater skal som medvirke til talentudvikling inden for musical-genren. Billedet stammer fra High School Muscial 2, som er opført på Fredericia Teater.

Tre jyske teatre på finansloven

Fredericia Teater, Vendsyssel Teater og Randers Egnsteater får nye roller og nye bestyrelser fra årsskiftet.
Kulturministerens parasportspris blev uddelt ved det store sportsshow i Boxen i Herning.

Vaskeægte ildsjæl blev mindet med idrætspris

Lars Larsen blev mindet og kåret som vinder af ’Kulturministerens Parasportspris’ 2019 ved DR’s sportsgalla-show i fredags.
Ministermøde om udligning. Fra venstre er det Steffen Jensen (S), borgmester i Halsnæs, Jens Ive, borgmester i Rudersdal, social- og indenrigsminister Astrid Krag og Ole Bjørstorp, borgmester i Ishøj.

Opråb fra tre hovedstadsborgmestre: Ny udligningsreform skal hjælpe de reelt fattige kommuner

"Sørg for, at hjælpen tilfalder de reelt fattige kommuner, og lad de rige klare sig selv." Lød budskabet fra tre hovedstadsborgmestre, da de var til møde med social- og indenrigsministeren om udligningsreformen