(Arkiv) Så glade var den tidligere beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V), da han i maj i år kunne præsentere en aftale om seniorpension. Han havde ud over støttepartierne DF, K og LA også De Radikales Morten Østergaard med sig. Siden tilsluttede den nuværende S-regering sig forslaget.

Kommunerne er langt fra målet for seniorførtidspension

Seniorordningen skal administreres af kommunerne midlertidigt i et år, og det bliver et travlt år. Loven ventes klar til brug 1. januar.
Et unikt kulturmiljø i Ebeltoft bliver nu sikret med hjælp fra fondsmidler.

Samarbejde i Ebeltoft om unikt kulturmiljø

Projektet 'Rådhuskarréen i Ebeltoft' binder nutidens aktive handelsgade sammen med den historiske købstad og havneområdet.
Lollands borgmester Holger Schou Rasmussen vil have fokus på de store forskelle i skatteprocenterne ved en kommende udligningsreform.

Debat: Samme service for samme skat – fra Søllerød til Søllested

En LO-familie med to børn betaler 32.000 kr. mere i skat i Lolland Kommune end i Gentofte og får mindre velfærd, skriver Lollands borgmester, der kræver ændringer i den kommunale udligning.
Brugsen og hallen er i dag typiske og vigtige mødesteder i Østermarie, ligesom busholdepladsen og børnhaven kan være vigtige samlingspunkter.

Busskur eller skurvogn som lokalt mødested

Danmarks flotteste busskur med plads til planteliv og livlig samtale, og et ungdomshus med fokus på fællesskab. Det er et par af i alt 14 idéer til nye mødesteder i landsbyklynger.
Langeland er en af de kommuner med mange borgere med lav indkomst, og kommunen får i 2020 markant mindre i udligning pr. lavtlønsborger sammenlignet med 2013.

Ændrede data har ændret kommunal udligning markant siden 2013

En borger med lav indkomst udløser 32 procent mindre i udligning - et nomadebarn udløser 74 procent mere. Se alle tallene her.

Debat: Skæv og utidssvarende udligningsordning koster Ringkøbing-Skjern Kommune dyrt

Det går rigtig godt i Ringkøbing-Skjern Kommune. Alligevel tvinges vi til at skære i kernevelfærden. Vi bebrejder den skæve statslige udligningsordning, skriver borgmester Hans Østergaard.

20 byer set med 20 forfatteres øjne

20 forfattere rejste ud, udforskede og oplevede 20 danske byer og skrev hver sin tekst, som nu kan høres på bogmessen eller læses på hvemerdanmark.dk.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Kommuner vinder tre ud af fire ankesager om seniorførtidspension

Den politiske kritik af kommunerne har ingen dækning i tallene. Kommunernes sagsbehandling er ensartet, og anker bliver som regel afvist.

Talentmiljø omkring Limfjordsteatret

Teatret på Mors opretter nu Limfjordsteatrets Akademi for Scenekunst for at passe bedre til virkeligheden og de unge talenter.

Så meget har kommunerne tabt og vundet på misvisende statistik

En overset effekt på et kriterie for nomadebørn i den kommunale udligning har angiveligt kostet de sammenlagte kommuner omkring en kvart milliard kroner om året i kommunal udligning. Se tallene for alle kommuner her.
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Fem kommuner: Derfor hæver vi skatten

Her kan du læse budgetforklaringerne fra de fem kommuner, som i 2020 hæver skatteindtægterne mest målt i kroner.
Foto: Bax Lindhardt/SP/Ritzau Scanpix

Kommuner fortsætter med at betale af på gælden

Flere og flere af de 'kolde penge' i kommunekasserne bruges nu til at afvikle langfristet gæld, viser nye tal fra Danmarks Statistik.