Kommuner taber første runde til staten i retssag om udligning

De 18 kommuner bag en retssag om udligning mod staten har tabt den førte runde til staten. Folketingets Ombudsmand giver ministerium ret i, at dokumenter i sagen ikke skal udleveres i en aktindsigt.

Minister om KMF-kritik: Jeg har opfyldt KL’s ønsker

Sundhedsministeren afviser en række borgmestres kritik af den budgetgaranti, som hun har indført for den kommunale medfinansiering af sundhedsvæsenet. Ifølge ministeren har hun blot fulgt KL's ønsker. KL havde ingen bemærkninger til den tekniske udformning af budgetgrantien, fremgår det af høringssvar.

Analyse: Tårnhøje forventninger til flere penge kan især give V-regering problemer

Der var bred opbakning - også fra Venstrefolkene - til en vedtagelse på KL topmødet med meget høje forventninger til en lempelse af de økonomiske rammer for kommunerne. Det kan især give finansminister Kristian Jensen problemer, hvis han kommer til at stå i spidsen for kommuneforhandlingerne, som i år bliver forsinkede på grund af valget.

KL formand opfordrer til bred velfærdsaftale i Folketinget

KL formand opfordrer Folketinget til at indgå en bred aftale om finansiering af de kommunale serviceopgaver de kommende år. Samtidig advarer han folketingspolitikerne mod overbud i den kommende valgkamp.

Fakta: Så stor en andel har været på kontanthjælp i mere end 10 år

I København har 14 procent været på kontanthjælp i mere end ti år. I Allerød og Odder, på Samsø og Ære var det nul, både i antal og procent. Se tal for alle kommuner i den seneste opgørelse fra Beskæftigelsesministeriet. 

Sådan skyder regeringen udligningsargument ned

De borgerlige ministre kræver, at en del af kommunernes rekordhøje likviditet skal tilbage i borgernes lommer. Kommunerne afviser kravet, så længe der er ikke er gennemført en reform af udligningen, som kan skabe ro om deres økonomi. Nu prøver regeringen at skyde argumentet ned - læs her hvordan.

Regeringen kræver skattelettelser i velpolstrede kommuner

Regeringen lancerer stor analyse op til KL-topmøde, som viser at kommunerne har rigeligt med penge til at sætte skatten ned. Kommuner vil først have afklaring på kommunal udligning.

Statistik i Jobindsats.dk puster beskæftigelsestal op

Beskæftigelsesministeriets statistikkontor i STAR har valgt en overskrift på en central statistik, som får effekten af regeringens fokus på aktivering til virke større end den reelt er. Det er ifølge beskæftigelsesordfører et klart forsøg på at sminke tallene, og derfor skal ministeren nu svare på spørgsmål i sagen.

Alle kommuner har haft fald i kontanthjælpsmodtagere over to år – undtagen Ærø

Samtlige landets kommuner har haft et fald i ledige på kontanthjælp, viser en oversigt fra Beskæftigelsesministeriet. Kun Ærø har haft en stigning - på fire personer. Se din kommune her

Stort opgør med opgavetyveri ender med uændrede regler og nyt klagenævn

Regeringens stort anlagte opgør med kommuners og regioners tyveri af opgaver fra det private erhvervsliv er endt med en lov, der ikke på et eneste punkt indskrænker offentlig erhvervsaktivitet. Men et nyt klagenævn skal gøre det lettere for virksomheder at klage, hvis reglerne overskrides.

Reduceret indgreb mod opgavetyveri møder modstand i KL, men glæde i erhvervslivet

Umiddelbart skulle man tro, at KL jublede over, at kommunernes adgang til at drive erhvervsaktivitet ikke indskrænkes, og at erhvervsorganisationerne burde være skuffede over præcis det samme. Se her, hvorfor KL er skeptiske og erhvervslivet bakker op bag regeringen forslag.

Ministerbrev skal få kommuner til at tildele flere seniorførtidspensioner

Kom så i gang! - kan man næsten høre beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) sige til landets kommuner. Der skal gives flere seniorførtidspensioner, og alle landets borgmestre og A-kasser har i denne uge fået brev fra ministeren for at sætte skub i tildelingerne.