Her er tallene om kommunernes velfærd, som kommer i fokus i valgkampen

Den kommunale pleje og omsorg er allerede en central del af valgkampen til Folketinget. I dag kom der nye tal for antallet af kommunale medarbejdere indenfor pleje og omsorg - og de afslører meget store forskelle i udviklingen fra 2016 til 2018 mellem kommunerne. Se tal for alle kommuner her.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) var torsdag formiddag gæst ved Landdistrikternes Fællesråds årsmøde i Billund.

Løkke advarer yderområder mod gyldne løfter i valgkampen

Statsminister Lars Løkke rasmussen (V) havde ikke meget valgflæsk med til årsmøde i Landdistrikternes Fællesråd, men henviste til sine politiske resultater.

Her er vinderne og taberne på KMF-garanti – se tallene for alle kommuner

Budgetgarantien i kølvandet på datakaos ved udregning af den kommunale medfinansiering på sundhed rammer kommuner vidt forskelligt. De kommuner, der har budgetteret forsigtigt, taber - de kommuner, der har budgetteret optimistisk, vinder. Se tallene for alle kommuner her.

Så meget vinder og taber kommunerne på KMF i forhold til det forventede

De kaotiske forhold omkring den kommunale medfinansiering af sundhedsvæsenet påvirker kommunernes økonomi kraftigt. Nogle kommuner skal betale op mod 500 kroner mere pr. borger end ventet, da den nuværende ordning blev indført - andre får en tilsvarende gevinst. Se tallene for alle kommuner her.

Kommuner taber første runde til staten i retssag om udligning

De 18 kommuner bag en retssag om udligning mod staten har tabt den førte runde til staten. Folketingets Ombudsmand giver ministerium ret i, at dokumenter i sagen ikke skal udleveres i en aktindsigt.

Minister om KMF-kritik: Jeg har opfyldt KL’s ønsker

Sundhedsministeren afviser en række borgmestres kritik af den budgetgaranti, som hun har indført for den kommunale medfinansiering af sundhedsvæsenet. Ifølge ministeren har hun blot fulgt KL's ønsker. KL havde ingen bemærkninger til den tekniske udformning af budgetgrantien, fremgår det af høringssvar.

Analyse: Tårnhøje forventninger til flere penge kan især give V-regering problemer

Der var bred opbakning - også fra Venstrefolkene - til en vedtagelse på KL topmødet med meget høje forventninger til en lempelse af de økonomiske rammer for kommunerne. Det kan især give finansminister Kristian Jensen problemer, hvis han kommer til at stå i spidsen for kommuneforhandlingerne, som i år bliver forsinkede på grund af valget.

KL formand opfordrer til bred velfærdsaftale i Folketinget

KL formand opfordrer Folketinget til at indgå en bred aftale om finansiering af de kommunale serviceopgaver de kommende år. Samtidig advarer han folketingspolitikerne mod overbud i den kommende valgkamp.
(ARKIV) Over 8.000 havde i maj sidste år været på kontanthjælp i over ti år. (

Fakta: Så stor en andel har været på kontanthjælp i mere end 10 år

I København har 14 procent været på kontanthjælp i mere end ti år. I Allerød og Odder, på Samsø og Ære var det nul, både i antal og procent. Se tal for alle kommuner i den seneste opgørelse fra Beskæftigelsesministeriet. 

Sådan skyder regeringen udligningsargument ned

De borgerlige ministre kræver, at en del af kommunernes rekordhøje likviditet skal tilbage i borgernes lommer. Kommunerne afviser kravet, så længe der er ikke er gennemført en reform af udligningen, som kan skabe ro om deres økonomi. Nu prøver regeringen at skyde argumentet ned - læs her hvordan.

Regeringen kræver skattelettelser i velpolstrede kommuner

Regeringen lancerer stor analyse op til KL-topmøde, som viser at kommunerne har rigeligt med penge til at sætte skatten ned. Kommuner vil først have afklaring på kommunal udligning.

Statistik i Jobindsats.dk puster beskæftigelsestal op

Beskæftigelsesministeriets statistikkontor i STAR har valgt en overskrift på en central statistik, som får effekten af regeringens fokus på aktivering til virke større end den reelt er. Det er ifølge beskæftigelsesordfører et klart forsøg på at sminke tallene, og derfor skal ministeren nu svare på spørgsmål i sagen.