Ni kommuner vil sætte skatten op

Regeringens ambition om at holde de samlede kommunale skatter i ro ser ud til ikke at blive opfyldt. Kommunerne har samlet set tænkt sig at hæve skatterne med næsten en halv milliard kroner - stik imod kommuneaftalens intention.
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Staten dropper straf for kommunale skatteforhøjelser

Regeringen afskaffer en økonomisk straf til kommuner, som forhøjer skatten. To tlskudsordninger var tidligere betingede af, at kommunerne ikke satte skatten op, men i et nyt aktstykke har regeringen valgt at sløjfe denne betingelse.

Kommuner er i gang med hovedrengøring i folkeregistret

Senest 1. oktober skal kommunerne have styr på registrering af udlændinge i deres folkeregister. NB-Økonomi har derfor kontaktet en række kommuner, og spurgt ind til arbejdet.

Borgere i Gentofte betaler 43.699 kroner i udligning – i Lolland får de 22.949

Der er næsten 66.000 kroner i forskel på effekten for den enkelte borger i Gentofte og Lolland. Se effekten af udligningen for borgerne i alle landets kommuner her.

Befolkningsfremskrivning giver voksende ulighed mellem udkant og bykommuner

Den seneste befolkningsprognose indebærer voksende forskel på den demografiske forsøgerbrøk i udkantskommuner og bykommuner. Det viser en ny analyse fra Vive.

Her er de kommuner, som rammes af demografien

Forsørgerbrøken vil vokse kraftigst i udkantskommunerne, som i forvejen har mange børn og ældre i forhold til befolkningen i den erhvervsaktive alder. Se på kortet, hvor forsørgerbrøken stiger mest.

FAKTA: Boligejere i disse kommuner får højere grundskyld i 2020

Boligejere i 48 kommuner kan se frem til en stigning i grundskylden næste år.

Grundskylden stiger i 48 kommuner i 2020

Beregninger fra Nordea, viser at grundskylden vil stige i 48 kommuner, næste år. Det er især boligejerne i hovedstadsområdet, der skal til lommerne.

Dagtilbud: Uændrede normeringer trods flere ansatte pædagoger

Ifølge Danmarks Statistiks nye opgørelse er normeringerne for dagtilbud i 2018 identiske med normeringerne for 2017, til trods for at der er ansat 700 flere. Se, hvordan normeringerne i daginstitutionerne har udviklet sig i din kommune.
Der bliver færre ældre og børn end ventet frem til 2022 og derfor blive rpresset på kommunernes budgetter mindre, viser nye tal fra Finansministeriet.

Nye tal: Det demografiske pres stiger markant efter 2023

Det demografiske pres på kommunernes budgetter falder med en halv milliard kroner frem til 2022, men derefter stiger det kraftigt. Se Finansministeriets seneste tal for det demografiske pres her.

Google investerer i fem nye solcelleparker

Google investerer i fem nye solcelleparker i Danmark, skriver Ritzau. De forventes alle at være i drift inden efteråret 2020, samtidigt med at deres datacenter åbner i Fredericia.

Udgifter til det specialiserede børneområde er steget med ti procent på Sjælland

De 17 kommuner i Region Sjælland har i gennemsnit haft en stigning i udgifterne på det specialiserede børne- og ungeområde fra 2014 til 2018 på 10 procent. Flere modtager sociale foranstaltninger, ligesom udgifterne for den enkelte modtager er steget.