Regeringen vil styrke indsatsen overfor børn, der svigtes af deres forældre på grund af vold eller andre forhold i hjemmet.

Her er vinderne og taberne på ny refusion

Se her, hvordan tallene for alle kommunerne fordeler sig: Vinderne er udkantskommunerne, mens hovedstadskommunerne taber.
Nye toner fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S). Han truer kommunerne med sanktioner, hvis de ikke holder samtaler med indvandrere på kontanthjælp.

Minister vil løse kommuners manglende indsats over for indvandrere gennem mere kontrol

Skærpet tilsyn skal sikre, at indvandrere kommer til samtaler i jobcentrene. Det fremgår af et svar til Folketinget.

Fejlagtige vurderinger har nedtonet skatteulighed mellem kommunerne

Boligejerne i særligt en række hovedstadskommuner har reelt en lavere beskatning end de officielle tal viser. Dermed er Danmark reelt mere skævt målt på beskatningsniveauer.

Forskel i skat er mellem billigste og dyreste kommune er reelt 6,5 procentpoint

Indregner man de reelle ejendomsværdier er forskellen i beskatningsniveauerne 6,6 procentpoint. Det svarer til næsten en tredjedel.

Indkomstforskellen mellem øst og vest vokser

Nye tal viser, at især hovedstadsområdets indkomster fortsat vokser fra resten af landet, især udkantsområderne. På ti år er afstanden mellem øst og vest øget i økonomisk forstand.
Status for dansk turisme.

Kystturismen er størst i Danmark

Den årlige statusanalyse af turismens udvikling og konkurrenceevne er netop blevet offentliggjort. Kyst- og naturturismen vest for Storebælt er det største forretningsområde.
(Arkiv) Så glade var den tidligere beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V), da han i maj i år kunne præsentere en aftale om seniorpension. Han havde ud over støttepartierne DF, K og LA også De Radikales Morten Østergaard med sig. Siden tilsluttede den nuværende S-regering sig forslaget.

Kommunerne er langt fra målet for seniorførtidspension

Seniorordningen skal administreres af kommunerne midlertidigt i et år, og det bliver et travlt år. Loven ventes klar til brug 1. januar.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Kommuner vinder tre ud af fire ankesager om seniorførtidspension

Den politiske kritik af kommunerne har ingen dækning i tallene. Kommunernes sagsbehandling er ensartet, og anker bliver som regel afvist.
Foto: Bax Lindhardt/SP/Ritzau Scanpix

Kommuner fortsætter med at betale af på gælden

Flere og flere af de 'kolde penge' i kommunekasserne bruges nu til at afvikle langfristet gæld, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Global recession vil ramme Jylland hårdere end København

Jyske kommuner rammes meget hårdere end hovedstadsområdet, når konjunkturerne vender. Jyderne bliver ofte ramt af fire uheldige forhold.
Foto: Sophia Juliane Lydolph/Ritzau Scanpix

Flere og flere indvandrere kommer ind på arbejdsmarkedet

Andelen af ikke-vestlige indvandrere, som hverken er i job eller arbejdsløse, er faldet markant siden 2015.

Andel af statslige og regionale arbejdspladser uændret siden 2008

Tesen om en markant skæv udvikling i andelen af statslige og regionale arbejdspladser siden strukturreformen holder ikke, viser nyeste tal.