Bibliotekslov bliver ikke revideret

Det var forventet, at biblioteksloven skulle have et eftersyn, men den fungerende kulturminister oplyser, at der ikke er overvejelser i den retning.
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Fem kommuner: Derfor hæver vi skatten

Her kan du læse budgetforklaringerne fra de fem kommuner, som i 2020 hæver skatteindtægterne mest målt i kroner.
Mange norske kommuner har igangsat store anlægsprojekter for lånte penge, fordi regningen ender hos de nye sammenlagte kommuner. (Foto: Ritzau/Scanpix)

Norske kommuner holder byggefest inden nedlæggelse

Nyt studie viser, at norske kommuner bruger flere penge, inden de bliver nedlagt. De gamle kommuner røver de nye, siger professor.
Borgmester Jørn Pedersen (V) opfordrer to udvalgsformænd til at gå af, fordi de ikke har været med til at 'tage medansvar'.

Store besparelser udløser konflikt under byrådsmøde

Kommune skal spare 170 millioner kroner inden 2023. Det har medført protester fra SF og EL. Nu opfordrer S, V og DF partiernes udvalgsformænd til at træde tilbage.

Kommunernes fattighjælpspuljer er blevet fordelt

Fordelingen af §16- og §19-puljerne er blevet offentliggjort. Flere borgmestre er trætte af puljesystemet, viser en rundspørge.

Se tallene: Så meget afviger kommunernes 2020 første budgetudkast fra sidste år

Der er store forskelle på, om kommunerne udvider eller indskrænker deres serviceudgifter i forhold til sidste år, viser tal, som landets borgmestre diskuterede onsdag. Se tallene for alle kommuner her.
KL's cheføkonom i midten af billedet advarer om, at erviceudgifterne typisk stiger i budgetprocessen, og at derfor ikke plads til store udvidelser i forhold til de foreløbige budgetter.

KL advarer: Serviceramme giver ikke plads til ekstra budgetudvidelser

Landets byråd må ikke tro, at der er plads til store udvidelser i forhold til de første budgetudkast. Den milliard, som er tilbage af servicerammen, kan ifølge KL's cheføkonom hurtigt forsvinde.
Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix

Kommuner med høj likviditet vil have særstøtte

11 kommuner søger støtte som 'særligt vanskeligt stillede', selv om de har en likviditet, der er bedre end landsgennemsnittet. Også kommuner med lav skatteprocent har søgt støtte. Ansøgninger udviser kreativ brug af mørke farver.

Se alle ansøgere til paragraf 16-puljen og deres begrundelser her

62 kommuner har søgt om langt over 1 milliard kroner fra puljen for særligt vanskeligt stillede kommuner. Se listen her sammen med kommunernes begrundelser.

Seks partier enige om budgetaftale for Københavns Kommune

I budgetaftalen indgået af seks partier er der sat penge af til børne- og socialområdet samt grøn omstilling.

19 kommuner har søgt hovedstadspulje – se begrundelserne her

19 ud af de 34 hovedstadskommuner har søgt puljen for særligt vanskeligt stillede kommuner. Se kommunernes begrundelser her.

Ni kommuner vil sætte skatten op

Regeringens ambition om at holde de samlede kommunale skatter i ro ser ud til ikke at blive opfyldt. Kommunerne har samlet set tænkt sig at hæve skatterne med næsten en halv milliard kroner - stik imod kommuneaftalens intention.