Thy Teater trænger til en vision

Evaluering påpeger, at det kunstneriske kvalitetsniveau på Thy Teaters egenproduktioner ikke lever op til det generelle niveau for egnsteatre i Danmark.

Hamletscenen i Helsingør har svært ved at overholde aftale

Hamletscenen i Helsingør kan kun fortsætte som egnsteater, hvis det ændrer profil og organisation. Desuden mangler teatret en scene, konkluderer uvildig rapport.

Hvordan kunst løfter udsatte områder

Kunst skaber sammenhængskraft. I Esbjerg er et nyt projekt på programmet, når Statens Kunstfond inviterer til dialogmøde om udsatte boligområder.

Flere udsatte i lokale idrætsfællesskaber

Flere udsatte borgere skal inkluderes i de fællesskaber, der opstår, når man dyrker idræt. Kulturministeriet åbner for ansøgninger til ny pulje på 19,2 mio. kroner, der skal sætte gang i udviklingen.

Usynlig udgift skal med i de kommunale budgetter

Kommunerne får 41,6 mio. kr. årligt for en række opgaver vedrørende vores fælles nationale bibliotekskatalog, derfor er den en del af de kommunale budgetforhandlinger lige nu.
Kunsten i Aalborg går i samarbejde med Louisiana Museum of Modern Art i Humlebæk.

Nyt samarbejde skal brande Kunsten i Aalborg

Kunstmuseerne Kunsten og Louisiana går nu sammen om at udvikle museet i Aalborg, og det bliver formelt Louisianas direktør, som får det overordnede ansvar.
Musikskolechef i Haderslev Kommune Jesper Ry har fået DMA-prisen for Årets Forbillede.

Musikskolechef er ‘Årets forbillede’

Jesper Ry er en musikalsk inspirator og en utrættelig ildsjæl i Haderslev Kommune, og ved uddelingen af årets Danish Music Awards fik han prisen som 'Årets forbillede' for sit arbejde med at få musikken ud på folkeskolerne.

Stort kulturprojekt for børn bliver droppet

Fyrtårnsprojektet 'Kend dit land' for landets 4. klasser, som blev sat på skinner af fire ministre i den tidligere regering, er ikke med i regeringens finanslovsforslag.

Michael Bojesen fortsætter som formand for Statens Kunstfond

Teaterchefen for Malmø Opera, Michael Bojesen, er genudpeget som formand for Statens Kunstfond, der er Danmarks største kunstfond.

Uenighed om Vikingeskibshallen skal rives ned eller bevares

To organisationer mener ikke, at Vikingeskibshallens tilstand er til fare for skibene, og det konkluderer hemmelighedstemplet rapport også.

Bornholm er Europas andenbedste ferieø

Ifølge rejsemagasinet Condé Nast Travellers læsere er Bornholm Europas næstbedste ø at feriere på. Den autentiske oplevelse af dansk kultur er en af årsagerne til kåringen.

Rasmus Prehn vikarierer for kulturministeren

Kultur- og kirkeminister Joy Mogensen (A) holder orlov indtil videre.