Kunst gør en forskel i sundhedshuset

Sundhedshuse og hospitaler efterspørger i følge Statens Kunstfond kunst, der kan gøre en forskel i dagligdagen for både personalet og de borgere, som kommer i bygningerne. Holstebro Sundhedshus er et af de steder i landet, som har kunst på vægge og gulve, der lægger op til samtaler om kroppen og hverdagen.

Rigmand vil gøre Varde til førende kunstby

Står det til ejendomsmægleren og mangemillionæren Poul Erik Bech, skal barndomsbyen Varde ikke kun forbindes med Vesterhavet; byen skal være Danmarks førende kunstby. Det skriver dr.dk

Musikchef Jan Kvistborg tiltræder ny stilling i AKKC

Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) har for nylig offentliggjort en helt ny strategi med lanceringen af bæredygtigt værtskab - Sustainable Hospitality. Aalborg Symfoniorkesters musikchef Jan Kvistborg bliver ny chef.

Thy får Danmarks første nationalparkcenter

Nationalparkcenter Thy skal formidle natur og kulturhistorie til både skoleklasser, turister og lokale på tur. Bygningen vokser ud af en eksisterende klit ganske tæt ved Vesterhavet og kystbyen Nørre Vorupør.

Det Kongelige Teater tilbyder gratis undervisningsforløb til folkeskolerne

Balletten på Det Kongelig Teater samarbejder med 45 folkeskoler rundt om i hele landet og i et nyt samarbejde med forlaget Alinea har man udviklet et tværfagligt forløb til 4. og 5. klasser i hele landet om August Bournonvilles ballethovedværk Napoli.

Legendarisk badehotel genopstår som Danmarks største bæredygtige træbygning

Svinkløv Badehotel står nu klar efter en nænsom opdatering. Godt to et halvt år efter, at hotellet brændte ned, er den fine træbygning blevet genopført i materialer med lang levetid. Dørene åbner den 10. maj.

55 kommuner kan nu sende deres 4. klasser på roadtrip rundt i Danmark

Skoler fra hele landet er her i foråret blevet inviteret til at medvirke i projektet ’Kend dit land’, som fire ministre står bag. Mere end 8.000 elever fra i alt 201 folkeskoler og frie grundskoler i 55 kommuner kan deltage i skoleåret 2019-2020. Se listen over de udvalgte kommuner her.

Kulturelt fyrtårn i Horsens skal sprede lys i hele regionen

Det tidligere statsfængsel i Horsens kan blive et af regionens mest markante kulturhuse, når den nye vestsal er opført. Og det flugter godt med politikernes ønske om at kulturen skal med være til at brande Horsens Kommune. CUBO Arkitekter fra Aarhus er valgt til at tegne det store transformationsprojekt, som bliver finansieret ved hjælp af 83 mio. kroner i bevillinger fra tre fonde.
I dag sender Radio24Syv på FM-båndet, som alle kan lytte til med en almindelig radio. Den nye kanal får lov at sende over internettet og DAB-båndet, som langt færre har adgang til. (Arkivfoto).

Flertal forsøger at redde Radio24Syv med DAB-radiokanal

Ny DAB-radiokanal får et tilskud på 70 millioner kroner årligt i fire år uden geografiske krav.

Borgerne ønskede en torvehal og så gav Kvickly i Ry to mio. kroner

Borgerne i Ry efterspørger mere torvehandel og en bygning til kulturelle arrangementer. Den lokale Kvickly i Ry støttede projektet med to millioner, og nu er en udvidelse af torvet godt på vej.
TV2's indholdsdirektør, Anne Engdal Stig Christensen, er fra 1. august ny administrerende direktør for tv-stationen.

TV2 finder ny direktør internt

Anne Engdal Stig Christensen, der er indholdsdirektør på TV2, er ny administrerende direktør for tv-stationen.

38,5 mio. kroner til at skabe gode byrum i udvalgte byer

I alt 31 kommuner søgte om støtte til at realisere et projekt om at skabe mere liv og udvikling i en af kommunens større byer, men kun seks byer får hjælp til et byrumsprojekt. Se de udvalgte projekter her.