Flere og flere forhold peger på, at regeringen vil forsøge at nå en forståelse med Venstre inden regeringen fremlægger sit forslag til en reform af den kommunale udligning.

Analyse: Mest peger på bredt udligningsforlig mellem S og V

Forhandlingerne om en reform af den kommunale udligning vil formentlig forløbe helt anderledes end normalt. Mere og mere peger på bredt forlig med de to store borgmesterpartier.
Borgmester Søren Steen Andersen (V) fra Assens har oplevet absurde effekter af det kommunale udligningssystem.

Først tabte han 43 mio. på otte borgere – nu får han 25 mio. for 268 borgere

Assens' borgmester kritiserer tilfældige udsving i udligning: Borgerne forstår det ikke, siger han.
Fem kommuner har oplevet så stort et fald i folketallet på grund af dødsfald og flytninger, at de nu kommer ind under kriteriet for faldende folketal.

Fem kommuner får del i udligningspulje for fald i folketal – to ryger ud

Fire provinskommuner og en hovedstadskommune får del i udligningspulje for faldende folketal - to hovedstadskommuner vil ifølge seneste folketal ryge ud.

Frederiksberg ryger ud af pulje for faldende folketal

I 2021 er det, med stor sikkerhed, slut med ekstra udligning til Frederiksberg for faldende folketal, viser nye folketal.
Jens Ive (V), borgmester i Rudersdal Kommune.

Tung V-borgmester: Fattige kommuner skal have penge fra store byer

Jens Ive fra Rudersdal foreslår udligningsreform, der vil tage penge fra de store byer og give dem til 25-35 økonomisk udfordrede kommuner.
Katrine Olldag, kommunalordfører, Det Radikale Venstre.

Radikale vil hæve udligningen for at hjælpe fattige kommuner

De Radikale vil have fokus på balancen i Danmark og har særligt øje for 15-20 kommuner med meget lavt serviceniveau. Læs her, hvad partiet satser på i forhandlingerne om kommende udligningsreform.
Københavns overborgmester Frank Jensen skal sammen ed sine borgmesterkollegaer i de store byer aflevere en stor del af sin udligning, hvis det står til Venstre stærke borgmester i Rudersdal, Jens Ive.

Analyse: Både provinsen og hovedstadskommuner splittes i udligningsdebat

Den hårde to-frontskrig mellem provinsen og hovedstaden står for fald. Læs i denne analyse chefredaktør Arne Ullums bud på, hvilke grupper vi vil se træde frem i de kommende uger.
Tre hovedstadskommuner vil have skatteindtægterne fra de store selskaber fordelt bedre mellem alle kommuner.

Tre hovedstadskommuner kræver større udligning af selskabsskat

Et nyt forslag om større udligning af selskabsskat vil flytte 1,3 mia. kr. mellem kommunerne. Bykommunerne bliver taberne.

17 kommuner taber – 81 vinder på større udligning af selskabsskat

Billund, Ballerup og Gladsaxe står til kæmpetab, hvis Folketinget følger forslag om selskabsskat. 81 kommuner vil vinde. Se tallene for alle kommuner her.

Universitetsbyer betaler mindst til social udligning – landkommuner mest

En vigtig detalje i udligningsordningen har indtil nu favoriseret de store universitetsbyer. Læs her, hvad den består i, og hvordan København tjener 1,25 mia. kr. på den.
Københavns Kommune er i en af de mange kommuner, som er i søgelyset for ikke at have gennemført den CPR-kontrol, Indenrigsministeriet har krævet.

Kommentar: Manglende cpr-kontrol svækker tilliden til kommunernes ordentlighed

Det ligner bevidst passivitet for at score ekstra offentligt tilskud, når en række kommuner har trodset lodret ordre fra ministerium, skriver chefredaktør Arne Ullum i denne kommentar.
Lollands borgmester Holger Schou Rasmussen vil have fokus på de store forskelle i skatteprocenterne ved en kommende udligningsreform.

Debat: Samme service for samme skat – fra Søllerød til Søllested

En LO-familie med to børn betaler 32.000 kr. mere i skat i Lolland Kommune end i Gentofte og får mindre velfærd, skriver Lollands borgmester, der kræver ændringer i den kommunale udligning.