Her bliver fattige pensionister et problem

Nye tal fra VIVE viser, at pensionsformuerne er meget ulige fordelt geografisk. Dermed er det ikke nødvendigvis et problem at have mange pensionister, blot de er rige. Kommuner som både har mange og fattige pensionister - de får derimod et problem. NB-Økonomi introducerer her pensionistproblemindekset.

Professor: Pensionsforskelle skaber yderligere pres for mere udligning

Tendensen med større forskelle i de ældres pensionsformuer og en skæv fordeling af pensionisterne mellem kommunerne vil skabe et pres for øget udligning, forudser professor. Læs her, hvorfor kommuner med flere og fattigere ældre vil kræve flere penge fra kommuner med færre og rigere pensionister.

Velfærden vil også være presset med socialdemokratisk regering

Velfærden er hårdt presset af, at det økonomiske råderum kun rækker til at dække de ekstra udgifter til flere ældre og børn. Forbedringer af den offentlige service skal derfor betales af enten nye skatter eller effektiviseringer. Mette Frederiksen erkender, at velfærden også vil være presset under en S-regering.

S-plan vil beskatte de rigeste med ekstra 5,1 milliard

For første gang siden genopretningen efter finanskrisen foreslår et af de store partier skatteforhøjelser. Socialdemokratiet vil kræve ialt 5,1 milliard kroner mere i skat hos de rigeste sammenlignet med Venstres skattestop.

København udskyder anlægsopgaver for at holde budget under tre milliarder

Københavns Kommune havde planlagt overforbrug på anlægsramme i 2019 i håb om at andre kommuner ville bruge mindre. Nu må kommunen udskyde 91 anlægsprojekter for at holde sin anlægsramme.

Mette Frederiksens konsulentmillarder går også til udsatte unge og bygning af nye institutioner

Socialdemokratiets formand fejlrepræsenterede tal om indkøb af konsulenter. Et faktatjek viser, at tallene er meget usikre, og at de dækker en lang række ydelser på velfærdsområdet såsom hjælp til udsatte unge og de IT-systemer, som eksempelvis plejehjemmene bruger i deres daglig arbejde.  

Kommentar: S-forslag om konsulenter er ren populisme der fremme politikerleden

Det er skadeligt for folkestyret, at en toppolitiker udskriger landets politikere og embedsmænd som så uduelige, at de årligt køber helt unødvendige konsulentydelser for 11 milliarder kroner, skriver chefredaktør Arne Ullum i denne kommentar.

Nye tal: Udlændinge har reddet det danske opsving

Uden udenlandsk arbejdskraft ville det danske opsving for længst være gået i stå, kvalt i stigende lønninger og mangel på arbejdskraft. NB-Økonomi har hentet talmateriale i statistikker og beregnet andelen af udenlandsk arbejdskraft.

Analyse: S, V og DF afviger med under seks promille i valgoplæg til offentlig velfærd

De faktuelle tal i partiernes valgoplæg viser, at Venstre, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet ligger inden for seks promilles forskel i deres ønske om størrelsen af den offentlige velfærd i 2025. Samtidig viser tallene, at Lars Løkke Rasmussen og Mette Frederiksen står cirka lige langt fra deres parlamentariske grundlag.

Kunst gør en forskel i sundhedshuset

Sundhedshuse og hospitaler efterspørger i følge Statens Kunstfond kunst, der kan gøre en forskel i dagligdagen for både personalet og de borgere, som kommer i bygningerne. Holstebro Sundhedshus er et af de steder i landet, som har kunst på vægge og gulve, der lægger op til samtaler om kroppen og hverdagen.

S fremlagde meget usikre tal som bevis på eksplosiv vækst i konsulentforbrug

Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen havde intet faktuelt grundlag for udtalelse om, at forbruget af konsulenter i staten er steget med 50 procent. Det bekræfter både oplysninger fra Finansministeriet til Folketinget og en vurdering fra professor i økonomistyring Per Nikolaj Bukh. 

IMF: Sænk skatten, styr boligmarkedet og styrk Finanstilsynet

Væksten i dansk økonomi er truet på flere områder, mener IMF, og Danmark bør sænke skatten på løn og opkvalificere arbejdsstyrken. Boligmarkedet og lånemarkedet bekymrer IMF, som også kommer med hård kritik af den danske indsats mod hvidvask.